Specificaţiile tehnice şi facilităţile Wii U dezvăluite

La puţin timp după conferinţa din cadrul E3, Nintendo a afişat pe pagina oficială a consolei Wii U fişa oficială de specificaţii tehnice ale consolei. Este adevărat că în cazul Nintendo, “specificaţii” este mult spus. Aşa cum a fost şi cazul consolei Wii, fişa tehnică abordează cele mai importante elemente ale consolei (puterea efectivă de procesare centrală şi grafică) în mod succint şi lipsit de specificitate.

Pe partea video a consolei ni se spune că Wii U beneficiază de un procesor grafic de înaltă definiţie, bazat pe tehnologia AMD Radeon. Consola este capabilă să trimită semnal 1080p, 1080i, 720p, 480p şi 480i şi este compatibilă cu cabluri HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV şi Wii AV

Procesorul consolei este un procesor cu mai multe nuclee de procesare, bazat pe tehnologia IBM Power. Nu ni se oferă niciun alt detaliu.

Din punct de vedere al stocării de date, Wii U deţine o memorie flash internă, dar suportă de asemenea carduri SD şi unităţi externe de stocare pe USB.

Unitatea de citire de pe Wii U este compatibilă cu discuri optice Wii U şi Wii. Nu se mai pomeneşte nimic despre compatibilitatea cu discuri Gamecube.

Conectarea la Internet se face prin Wi-Fi, dar consola deţine 4 porturi USB 2.0 (două în partea frontală şi două în spate) ce pot fi folosite pentru a conecta un adaptor LAN-USB, asta pentru cei care doresc neapărat conectarea prin cablu.

Referitor la compatibilitatea cu console anterioare, aflăm că “aproape toate” jocurile şi accesoriile pentru Wii pot fi folosite şi cu Wii U.  Din nou, nici vorbă de Gamecube. Asta şi pentru că noua consolă nu va conţine porturi de conectare a cardurilor de memorie şi nici a controllelor de Gamecube. Totuşi cu puţină bunăvoinţă s-ar putea implementa un adaptor pe USB pentru asta. Dar nu cred că va exista această bunăvoinţă. Fanii jocurilor Gamecube vor trebui să rămână la Wii SAU să treacă la Wii U şi să cumpere electronic jocuri de Gamecube disponibile la download, căci cred că vor exista şi vor fi compatibile cu noile controllere Wii GamePad şi Wii GamePad Pro.

Ajunşi la categoria sunet, aflăm că Wii poate transmite sunet PCM liniar pe şase canale prin HDMI, dar şi sunet analog prin conectorul AV Multi Out.

 O consolă Wii U poate avea conectate simultan două controllere Wii U GamePad (putem să-i zicem WiiPad, pe scurt…), patru Wiimote-uri sau controllere Wii U Pro (acelea asemănătoare cu cele de PS3/Xbox 360) şi accesorii de Wii, cum ar fi Nunchuck-ul, Classic Controller-ul sau Wii Balance Board-ul.

GamePad-ul Wii U conţine:

  • un LCD touch screen de 6.2 inch cu raport lăţime/înălţime 16:9
  • senzori de mişcare (accelerometru, giroscop şi senzor geomagnetic)
  • cameră foto frontală (de rezoluţie necunoscută)
  • microfon
  • difuzoare stereo
  • funcţie de vibraţii
  • suport pentru Near Field Communication
  • stylus
  • Sensor Bar (pe controller? Nu prea înţeleg..)
  • două analog stick-uri care acţionează şi ca butoane la apăsare, un “+ Control Pad” (adică D-Pad), butoanele A/B/X/Y, butoane L/R (butoanele de pe colţurile superioare ale controllerului), butoane ZL/ZR (triggere analog)
  • buton de pornire/oprire
  • buton Home
  • buton -/SELECT
  • buton +/START
  • buton TV Control (Wii U GamePad-ul are şi funcţie de telecomandă universală pentru televizoare)
  • slider fizic de volum (chiar dacă nu apare în lista oficială, l-am văzut în materialele video şi în fotografii)

httpv://youtu.be/mZvlpA7knsQ

 

Wii U se laudă şi cu o suită de funcţii care nu au legătură cu gaming-ul, dar care adaugă ceva sare şi piper experienţei Wii U:

  • Miiverse: reţeaua de socializare care stă la baza interfeţei consolei. Poţi vedea ce jocuri le plac prietenilor tăi, poţi pune întrebări publice referitor la cum treci mai departe într-un joc, poţi să îţi inviţi prietenii la un joc cu tine şi să faci tot felul de alte chestii bazate pe socializare.
  • TV Remote: GamePad-ul Wii U poate înlocui telecomanda televizorului tău.
  • Near Field Communication (NFC): Controllerul Wii U GamePad poate comunica direct cu obiecte compatibile NFC care sunt ţinute deasupra senzorului NFC de pe controller. Spre exemplu, unele jocuri vor veni cu figurine care au senzor NFC în ele. Dacă vei pune figurina pe controller, va porni citirea NFC iar personajul va ajunge în jocul tău de pe ecran. Aceeaşi tehnică se poate folosi şi pentru plăţi rapide cu cardul bancar, dacă acesta are inclus un senzor NFC.
  • Nintendo eShop: Magazinul online al consolei Wii U va fi permite vizualizarea de trailere, descărcarea de demo-uri şi cumpărarea de jocuri originale. Unele dintre jocurile ce se vor lansa pe discuri, vor putea fi cumpărate direct digital, din eShop.
  • Video Entertainment: Youtube, Netflix, Hulu Plus şi Amazon Instant Video sunt serviciile video care vor putea fi folosite încă de la lansarea consolei.
  • Video Chat: GamePad-ul Wii U are o cameră frontală, aşa cum spuneam undeva mai sus în specificaţii. Acest lucru vă permite să faceţi video chat cu alţi deţinători de Wii U.
  • Internet Browser: Wii U vine şi cu Browser Web, dar momentan nu ştim cum arată şi cum funcţionează.
Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.