CS:GO – Free-to-Play și obsesia pentru battle royale

Când eram eu la liceu întotdeauna foloseam calculatoarele de la orele de TIC ca să frig cu colegii un Counter-Strike 1.6, căci acela era cam singurul joc ce putea rula pe cartofii oferiți de școală în laboratoare, pe lângă primul StarCraft. Îmi amorțeau degetele pe combinația de taste Alt – Tab în cazul în care profului îi venea ideea să-și miște fundul de la catedră fix pe raza monitoarelor noastre. Nimic sofisticat, doar deathmatch-uri și moduri dubioase făcute de cine știe ce dezaxați.

Nu mică mi-a fost mirarea când CS:GO, jocul cel mai de succes al celor Valve în clipa de față, a devenit Free-to-Play. Probabil că se fac atât de mulți bani din pariurile puse pe loot crates și pe skinurile pentru arme după care sunt înnebuniți copiii , încât Valve a decis că jocul se poate susține singur din banii fraierilor. Spun ”fraieri” pentru că, de ceva vreme, oamenii folosesc sume ridicol de mari pentru store-ul aferent CS:GO.

Global Offensive nu numai că este disponibil în întregime și gratuit pentru tot poporul, ci oferă și un nou mod de joc, Danger Zone. Adică încă un battle royale…După câteva meciuri încercate și un pumn de semințe mai sărate decât unele comunități de gaming, am putut să rezum destul de succint experiența ”palpitantă” adusă de acest update major.

Tu și alți 15 sau 17 necunoscuți (dacă joci solo sau în party) vă alegeți pe hartă locurile în care doriți să aterizați. După ce cobori în rapel din autobuz…pardon…elicopter ca ”ultimul boss”, scopul tău este să scotocești după bani, arme și echipament ce te poate ajuta să ieși victorios. De menționat este că ”minimap-ul” ia forma unei tablete ce poate fi utilizată pentru a comanda arme sau echipament cu banii șutiți de pe jos. Și ghici ce? Ți le livrează o dronă.

Pe lângă faptul că drona zumzăie prin aer ca un alcoolic în depresie și îți aruncă în cap comanda (fără politică de retur, duuh), poți să urmărești dronele inamice pentru a determina poziția oponenților. Un truc interesant, aș zice, însoțit de durata redusă a rundei, undeva la 10 minute.

Veteranii ”clasicului” Global Offensive” primesc o emblemă de onoare însoțită de statutul Prime, care le permite să joace cu alți jucători ce au cont Prime și care și-au păstrat rank-urile anterioare update-ului. Dar ce este obsesia asta pentru battle royale?! H1Z1 și PUBG sunt populare, am înțeles, inclusiv Fortnite, dar să prindă boală și Call of Duty 4, Battlefield V și CS:GO? Se pare că tot mai multe titluri se axează pe acest mod de joc, ceea ce ar putea duce iremediabil la o pierdere a calității și unicității. Dar hei, cine sunt eu să mă iau de marketing-ul companiilor?

Carol Zafiriadi
Carol Zafiriadihttps://www.overheat.ro/
Unii se gândesc la A Doua Venire a lui Iisus când îl văd, alții îl botează gamer incurabil,restul îl tot întreabă când le aduce niște salam Caroli. Trăind printre metale grele și pixeli, acest individ practică butonatul RPG-urilor și cititul de manga atunci cand nu pierde vremea cu elucidarea misterelor Universului. Abia ai auzit de el, dar ți-a devenit cel mai bun partener de construit Lego! Pus sub urmărire generală pentru umor deosebit de sec.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.