[REVIEW] Totul despre PC Garage Viking. Ce poți face cu un PC de 2.800 de lei?


Cu un deceniu în urmă, pe la finalul adolescenței, mi-am spus că nu are rost să strâng grămezi de bani ca să mai cumpăr calculatoare de ultimă generație. ”Sigur pot configura un calculator ieftin, dar care să mă mulțumească”, spuneam eu.

Dar, după două astfel de upgrade-uri superficiale (schimbare totală de platformă cu un buget de sub 1500 de lei), m-am convins că această tactică poate funcţiona doar pe termen scurt şi că de fiecare dată sistemul rezultat este un compromis.

Prin urmare, m-am întors la vechile obiceiuri de a opta pentru calitate, şi mi-am spus că niciodată nu mai vreau să am de a face cu sisteme entry-level. Bine, fie vorba între noi, asta are legătură și cu faptul că începusem să am o sursă de venit ce-mi permitea să investesc în pasiunile mele.

Această mică alergie la sisteme de buget redus m-a făcut iniţial să privesc cu o oarecare lipsă de încredere și sistemul pe care vi-l voi prezenta astăzi. Este vorba despre Viking, sistemul vedetă al celor de la PC Garage.

Este adevărat, în PC Gaming o configurație low-end de astăzi este mult mai prietenoasă cu jocurile decât era cea de care am avut eu parte în 2010, dar chiar și așa, atunci când am primit Vikingul la teste, mi-am fixat așteptările la un nivel destul de scăzut. Spoiler alert: mi-a întrecut cu mult așteptările.

Ce este PCG Viking? Ar fi trebuit să aud de el?

Viking este promovat de PC Garage ca un ”prim sistem de gaming” ideal. Este genul de PC pe care îl primești pentru că ai intrat la un liceu bun. Dar mulți spun că acest sistem face mai mult decât ai crede.

De aceea, Viking este poate unul dintre cele mai comentate și analizate sisteme românești din ultimul an. Au fost publicate o mulțime de prezentări din partea mai multor site-uri de specialitate, dar și a unor Youtuberi cu influenţă.

Remarcând succesul sistemului, unii YouTuberi au încercat să adune view-uri pe baza unor episoade gen ”Am făcut o configurație mai bună ca Viking la același preț!”. La fel de haios este că, în urma succesului acestui sistem, și competitorii celor de la PC Garage au început repejor să creeze configurații asemănătoare, conştientizând că acest segment de preţ avea nevoie de atenţie.

Viking este un mic calculator-fenomen, iar cei în căutarea unui sistem de gaming sub 3.000 de lei au pus imediat ochii pe el. În continuare vă voi spune de ce.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.