[REVIEW] Gigabyte AB350 Gaming – Ryzen și prietenii

AMD Ryzen este noua fiță când vine vorba de componente pentru calculatoare și oferă o soluție bună pentru orice buget. Alături de diversitatea de procesoare disponibile, era normal să avem și o gamă variată de plăci de bază. Astăzi vom arunca o privire peste o placă de bază de buget mediu care oferă toate caracteristicile necesare unui sistem. Este vorba de AB350 Gaming de la GIGABYTE, o placă care este făcută pentru pasionații de jocuri, după cum spune și numele.

GIGABYTE AB350 Gaming

GIGABYTE oferă o soluție foarte bună în acest buget și au echipat această placă de bază cu toate tehnologiile necesare unui sistem de gaming modern.

Specificații:

  • Chipset AMD B350
  • Format ATX
  • Procesoare suportate AMD Socket AM4 (Ryzen)
  • Memorii suportate Dual-channel, 4 sloturi, max 64GB
  • Sunet 8-channel Realtek ALC1220 Codec
  • Networking Realtek Gigabit Ethernet
  • Porturi 1 x M.2 PCI-E 3.0 x4 32Gbps/SATA 6Gbps (pana la 22110), 6 x SATA 6Gbps, 2 x USB 3.1 Type-A, 6 x USB 3.0 (2 via header), 4 x USB 2.0 (4 via header), 1 x LAN, audio out, line in, mic, Optical S/PDIF out, HDMI 1.4, DVI-D
  • Dimensiuni (mm) 305 x 244
  • Extra Cablu de extensie pentru leduri RGB, circuite audio izolate, slot PCI-E intarit cu metal

Pe lângă toate aceste bunătăți, GIGABYTE oferă și noua tehnologie Smart Fan 5, cu porturi de ventilatoare hibrid care suportă de la pompe de watercooling până la ventilatoare cu leduri. De asemenea, inclus în pachet este și un nou software Smart Fan 5 care vă lasă să controlați din Windows turația ventilatoarelor.

Gigabyte AB350 Gaming vine și cu un BIOS îmbunătățit care oferă accesibilitate chiar și pentru un necunoscător al tehnologiei. De asemenea, Gigabyte oferă o suită de programe care oferă o poartă de acces foarte comodă pentru utilizatori prin care pot controla frecvența și voltajul procesorului, LED-urile atașate la placa de bază etc. Prin intermediul GIGABYTE App Center aveți acces la întreagă suita de programe.

Overclock, BIOS

Când vine vorba de performanță, seria Gaming de la GIGABYTE oferă o fiabilitate sporită. Pe partea de overclock vine cu controale de bază pentru procesor și compatibilitatea cu profilele XMP ale memoriilor. AMD recomandă un voltaj de maximum 1.45v pentru procesor așa că o idee bună ar fi să nu săriți pragul de 1.425v când faceți overclock cu această placă pentru a evita situații neplăcute.

Pe partea de consum față de alte plăci de bază dotate cu LED-uri din fabrică și răciri cu ventilatoare, GIGABYTE AB350 Gaming va obține rezultate ceva mai bune. În viața de zi cu zi aceste diferențe nu prea sunt sesizabile, dar pentru cei care vor să aibă un sistem cât mai economic sau să redirecteze puterea spre procesor, acest lucru poate fi un factor de luat în considerare.

BIOS-ul acestei plăci are interfața UEFI cu care suntem obișnuiți deja de câteva generații care a fost optimizată cât mai bine și compartimentată pentru ca fiecare setare să fie ușor de găsit.

Concluzie

În ciuda faptului că B350 este un chipset mai slab decât X370 și teoretic are anumite limitări, nu am găsit niciun motiv bun pentru care GIABYTE AB350 Gaming nu ar fi o alegere foarte bună pentru un sistem de gaming. GIGABYTE nu a luat scurtături când a venit vorba de această placă și au oferit o experiență solidă, cu un chip audio destul de performant, la fel și pentru chip-ul de rețea și alte caracteristici destul de importante.

Dacă aș recomanda această placă? Desigur. La un preț de aproximativ 450 de lei este o alegere de luat în considerare, iar dacă sunteți fani GIGABYTE nu văd de ce nu ați cumpără-o. Aici la Overheat ne-a plăcut 😉 Pentru mai multe review-uri hardware, vizitați aria noastră IT&C.

Marinake
Marinakehttps://www.overheat.ro/
Andrei ma cheama, da' lumea imi zice Marinake. Sunt student pe la ceva facultate de jurnalism si imi place sa scriu despre jocuri si tehnologiile prin care ma pot bucura de acestea. Cica stiu si sa cant si sa desenez, dar astea-s irelevante :D
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.