[REVIEW] Trust GXT 170 Heron RGB – pe aripile curcubeului

Față de alți ani când piața de gaming nu era așa dezvoltată pe partea de periferice dedicate acestui segment, acum putem spune că avem mult mai mulți producători dispuși să investească timp, bani și mai ales energie pentru a ne oferi echipamentul mult dorit, fie că vorbim de mouse, tastatură, gamepad, volan cu pedale, joystick, etc.

Unul dintre acești producători este chiar Trust, care în ultima vreme și-a extins portofoliul pe partea de gaming la un nivel destul de accelerat, astfel încât a ajuns să acapareze atât interesul pieței pentru produsele pe care le comercializează, cât și al nostru, așa că astăzi ne vom arunca împreună o retină asupra mouse-ului de gaming Truxt GXT 170 Heron RGB, să vedem din ce aluat este făcut, cum se prezintă la nivel vizual, cât de bine “performează” și dacă rivalizează într-adevăr cu un curcubeu sau mai trebuie să îi dăm o pungă (sau mai multe) de Skittles.

 

Ce avem în cutie?

Când vine vorba de ambalaj constat că cei de la Trust au decis să meargă pe un design simplu, dar curat, unde ne sunt prezentate caracteristicile de bază ale produsului pe partea din față și câteva detalii suplimentare pe cea din spate.

Totuși, când spun simplitate să nu credeți automat că și nivelul calitativ are de suferit, deoarece materialul cutiei este destul de gros și rezistent, astfel încât să asigure o protecție adecvată produsului pe care trebuie să îl protejeze.

Prin urmare, în interiorul ambalajului vom regăsi următoarele:

  • Mouse-ul Trust GXT 170 Heron RGB
  • Manualul de utilizare
  • Un sticker cu logo-ul Trust GXT
  • Un mic pliant care conține câteva informații de natură legală

Construcție și specificații tehnice

Așa cum v-am obișnuit până acum, ne vom arunca prima dată o retină asupra construcției și tot ce ține de aspectul exterior și după băgăm cheia în contact să vedem ce face acest mouse să toarcă.

Primul aspect pe care vreau să îl menționez sunt liniile care străbat partea superioară a șoricelului nostru și pe care le poți admira mai bine când este întuneric în cameră. Mai exact, pot spune că acestea seamănă cu o serie de fulgere, ramurile unui arbore sau chiar sistemul nostru circulator, toate acestea fiind inspirate după matematicianul grec Heron și pasiunea lui pentru geometrie.

Modul în care a fost construit mouse-ul seamănă un pic ca un sandviș. Deasupra ai un plastic mat solid negru de bună calitate, la mijloc conturul perifericului nostru este brăzdat de un plastic alb ușor transparent, care la prima vedere s-ar putea să pară ieftin, dar scopul lui are o însemnătate mare despre care voi vorbi un pic mai jos. Nu în ultimul rând ajungem la “felia” de jos formată din același plastic mat negru solid.

Pe partea stângă regăsim două butoane macro, iar lângă scroll wheel avem un buton pentru comutarea DPI-ul. La capitolul “piciorușe” avem în total trei, două în față și unul mare în spate în formă de bumerang pentru aderență sporită.

Când vine vorba de cablu, lungimea acesteuia este de aproximativ 1,80 m, nu este înădit, dar compensează prin grosime pentru un factor de rezistență suplimentar, iar conectivitatea se realizează prin intermediul USB 2.0.

Sistemul iluminare este de tip RGB și este împărțit în trei zone pe care le poți seta din aplicație. Una dintre aceste zone este chiar acel bandou din plastic alb transparent amintit mai sus care sporește efectul de luminozitate.

De asemenea, trebuie să menționez că mouse-ul nu vine și cu greutăți pe care le poți adăuga sau elimina în funcție de preferințe sau de stilul de joc.

“Inima” acestui periferic de gaming o reprezintă senzorul optic Avago ADNS-5110 care a fost tactat la 7000 DPI, cu un polling rate între 125-1000 Hz și tracking speed de 80ips (inchi pe secundă).

 

Experiența personală

Acum că am lămurit din ce “aluat” este făcut mouse-ul Trust GXT 170 Heron, hai să vedem cum se prezintă și partea practică, că teoria e întotdeauna frumoasă.

Din câte se pare, cei de la Trust au dezvoltat acest model cu gândul în primul rând la pasionații de FPS și RTS. Din acest motiv, înțeleg decizia lor de a merge pe un design care se pretează mai bine pentru cei care preferă palm grip-ul, mai ales că ambele click-uri sunt mai alungite înspre interior tocmai pentru a acomoda degetele cât mai bine pentru această poziție. Totuși, asta nu înseamnă că nu merge să abordați un grip de tip finger-tip sau claw.

Un detaliu care trebuie menționat este că acest mouse nu este ambidextru, ci este pentru dreptaci, chiar dacă forma simetrică a lateralelor s-ar putea să vă inducă în eroare. Mai exact, mă refer la acele curburi din spate menite să ofere un plus de confort, aderență și control atât pentru degetul mare, cât și pentru degetul mic.

Jocurile prin intermediul căror am test Trust GXT 170 Heron au fost Playerunknown’s Battlegrounds, Battlefield 1, Rainbow Six Siege, CS:GO și Company of Heroes 2, fiindcă la urma urmei trebuia să avem și un RTS dacă tot a fost făcut mouse-ul pentru așa ceva.

 

În shooterele menționate mai sus, senzorul Avago s-a comportat destul de bine la capitolul precizie și tracking speed chiar și la setări ce depășeau peste 3000 DPI, cu mențiunea că mai trebuie calibrat lift-off distance-ul, deoarece eu de exemplu mai am tendința uneori să ridic mouse-ul în cazul în care campez în PUBG și îmi mai amorțește mâna și nu vreau să mă trezesc că ținta mi-o ia razna.

În Company of Heroes 2, chiar dacă ritmul de joc este ceva mai lent față de StarCraft unde trebuie să fii născut în Coreea de Sud ca să fii bun, nu am întâmpinat probleme sau neplăceri care să îmi afecteze performanța în joc.

Nu în ultimul rând, trebuie să menționez aplicația Trust Gaming, care îți oferă posibilitatea să îți personalizezi după bunul plac cele trei zone de culori, să îți setezi macro-uri pentru diferite titluri și printre altele chiar să fii premiat pentru performanța de care dai dovadă.

 

Pe aripile curcubeului sau nu?

Per total general pot spune că mouse-ul Trust GXT 170 Heron RGB reprezintă o chimie bună între design, performanță și ergonomie și  poate fi considerat drept o punte de start pentru gamerii la început de drum, mai ales că prețul acestui produs pe piață în momentul de față este de aproximativ 200 de lei, cel mai mic fiind la Altex (cu reducere aplicată) 139 de lei.

 

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.