ESET a depistat o noua modalitate de phishing: Ray-Ban

Bitdefener ? Kaspersky ? Niet… ESET ! Filtrele de spam ESET au detectat un val de e-mailuri frauduloase care ademenesc utilizatorii să cumpere bunuri de lux, gen ochelari Ray-Ban. Site-urile web (false), unde sunt oferiți ochelarii falși cu o reducere mare de preț, nu folosesc niciun tip de criptare și pot fura detaliile cardului cu care se face plata. ESET a avertizat despre escrocherie și pe Facebook.

card maestro

“Cei care introduc datele cardului în formularele acestor site-uri false își pun banii în fața unui pericol iminent”, a afirmat Lukáš Štefanko, Cercetător Malware la ESET.

În decursul ultimelor luni, cercetătorii de la ESET au detectat zeci de mii de astfel de e-mailuri înșelătoare. Infractorii cibernetici din spatele escrocheriei au extins, de asemenea și aria de atac, din punct de vedere geografic. Magazinele online cu ochelari falși vizează de multe ori anumite țări, folosind monedele de schimb specifice acestora.

Acum câteva luni, magazinele online de acest fel acceptau plăți doar în dolari , euro și lire sterline. Totuși, cele mai recente campanii de trimitere de e-mailuri de acest gen au fost redirecționate către pagini care acceptă și monede mai puțin cunoscute precum realul Brazilian, dolarii din Noua Zeelandă sau din Singapore, coroanele suedeze, daneze, norvegiene sau cehe și francii elvețieni.

“Utilizatorii de internet nu ar trebui să își neglijeze instinctele în ceea ce privește securitatea, atunci când urmăresc oferte extrem de ieftine, fie că este vorba de ochelari de soare sau despre orice altceva. Detaliile cardului deschid calea către portofelul dvs. – de aceea este important să vă gândiți de două ori înainte de a le introduce pe site-uri web cu adrese suspecte, care oferă bunuri cu prețuri îndoielnice sau utilizează canale de comunicare ce nu prezintă nici o garanție”, a recomandat Lukáš Štefanko.

Recomandările ESET pentru acest tip de spam:

  • În cazul în care primiți un e-mail de la o persoană care nu este de încredere, cu caracteristici similare de vânzare de bunuri cu preț redus: nu deschideți link-urile URL din interiorul e-mailului, nu descărcați atașamentele și raportați astfel de e-mailuri ca fiind de tip spam
  • Dacă sunteți pe cale să introduceți datele cardului, luați în considerare faptul că magazinul online ar putea să nu fie unul de încredere și verificați dacă utilizează criptare (în bara de adrese ar trebui să identificați “https”, nu “http”).

În orice situație, urmați regulile de bază pentru o navigare în siguranță pe internet; sistemul de operare să fie actualizat și să fie instalată o soluție de calitate.

Pavel Prodaniuc
Pavel Prodaniuchttps://www.overheat.ro/
Legenda spune ca repara orice in IT mai ca bunicul cu ciocanul si patentul. Spre final este scris faptul ca este pasionat de programare.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.