World of Tanks- tancul Sentinel revine la viață!

În al doilea “răzbel” mondial, Australia nu era chiar un mare producător de vehicule blindate. Chiar îi înteleg. Țara lor nu prea era așa de aproape de un inamic (Japonia reprezintă o posibilitate) cât mai degrabă implicată în conflictul armat alături de aliații ei.

Tehnic vorbind, îi convenea să folosească tancurile și vehiculele celorlalte țări, parcă era o durere de cap mai mică.Totuși, fiindcă situația de pe front se deteriora, iar un flux constant de tancuri nu putea fi asigurat, australienii s-au gândit să mai pună și ei mâna la treabă și să se ducă la “drawing board”.

După ceva muncă, cercetare și desene a rezultat primul lor tanc intitulat Sentinel. Acesta făcea parte din clasa Cruiser, adică punea accent pe mobilitate, nu pe blindaj, din acest motiv avea doar 28 de tone.

Din păcate, chiar dacă au fost produse în jur de 65 de tancuri, acestea nu au văzut serviciu activ în vreo unitate și mai târziu au ajuns aproape toate la fier vechi.

Momentan, în lume mai există doar 7 tancuri de acest fel. Unul se regăsea în cea mai mare colecție privată de vehicule blindată care aparținea lui Jacques Littlefield. Se spune că aceste își pusese în gând la un moment dat să cumpere câte un tanc pe săptămână și chiar a făcut acest lucru.

Din păcate, faimosul colecționar a decedat, iar colecția lui a rămas în grija copiilor. Câteva tancuri au fost vândude la câteva muzee. Se pare că și Wargaming s-a implicat nițel și a reușit să aducă tancul Sentinel înapoi în țara sa de baștină la Muzeul de Blindate și Artilerii din Cairns.

Aveți mai jos un video pe scurt cu povestea tancului. Va mai exista unul în care este prezentat procesul de restaurare. În curând îl vom vedea activ și în cadrul jocului World of Tanks!

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.