[Mini-Review] Darkest Dungeon

Autorul acestui articol este Călin Tudor.

Ușa iadului a fost deschisă. Dacă Bloodborne nu v-a potolit setea de teme lovecraftiene, dificultate nemiloasă și nu mai puteți aștepta până la lansarea lui Dark Souls III, atunci vă recomand să încercați Darkest Dungeon un 2D turn based RPG făcut de Red Hook Studios și lansat pe Steam Early Access pe data de 3 Februarie 2015 și apoi lansat full game pe 19 Ianuarie 2016, urmând să apară pe PS4 și PS Vita mai târziu.

Premiza jocului este că tu ești moștenitorul unui conac plin de orori demonice, care a corupt moșia în care ai trăit și te pune pe tine să le elimini. În plus conacul este și un portal către altă lume unde sălășluiește un monstru din miturile lui Cthulhu, iar pentru a realiza acest lucru trebuie să aduni o gașcă de aventurieri însetați de faimă sau bani.

Clasele sunt variate, fiind în total 14, urmând să mai fie adăugate încă 2 într-un post release update. Eroii sunt: Crusader (damage dealer), Highwayman (melee și ranged), Plague doctor (blight attacks), vestal (healer), Abomination (își poate schimba forma), Arbalest (ranged attacks), Man at arms (buffs, poate ripostă, se sacrifică pentru a proteja un erou), Grave robber (ranged and melee), Houndmaster (are un câine), Bounty Hunter ( single target executioner), occultist (crowd control, heal și melee) și The leper (melee, self buffs).

Darkest Dungeon
La gameplay e turn based 4v4, fiind 2D, rândul fiecărui erou e ales la nimereală și când schimbi poziția unuia, cel care e în poziția fostului erou îi ia rândul.

Există și un stress meter, iar când acesta ajunge la 100, eroul tău are șansa unui “affliction” și nu îl mai poți controla sau un virtue unde scapă de o groază de stres și devine mai puternic, dar dacă ajunge la 200, eroul tău are atac de cord și moare. De asemenea, mai există o modalitate de a scăpa eroii tăi de stres sau alte “boli” prin intermediul sistemului de city management.

La capitolul inamici, avem o gamă largă, fiecare având o zonă specifică. Locațiile sunt: ruinele unde sunt în mare parte scheleți, weald unde sunt brigands și creaturi ale pădurii, warrens unde sunt the swine (monștri cu caracteristicile fizice ale unui porc sau mistreț), cove unde găsești oameni pești și darkest dungeon unde nu dau spoilere.

Darkest Dungeon

La capitolul dificultate putem să îl numim fratele 2D al lui Dark Souls fiind la fel de greu, dar poate fi un pic mai ușor dacă planifici din timp, jocul tinzând să fie mereu împotriva ta și te va pedepsi pentru cea mai mică greșeală.

Înainte de fiecare misiune, oricare ar fi ea, trebuie să planifici ce zonă alegi, ce provizii, cât de sănătoși sunt eroii tăi, ce eroi să iei, ce trinkets să folosești etc.

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.