Dacă Overture sau Nuclear Throne se numără printre jocurile voastre preferate atunci cu siguranță vă va plăcea și Dungeon Souls, un joc action-adventure dezvoltat de către Mike Studios și publicat în luna iulie a anului trecut de către Black Shell Media. Cum am putea descrie acest joc în trei cuvinte? Simplu: antrenant, amuzant și…dar mai bine hotărâți voi care este al treilea cuvânt ce ar putea descrie perfect Dungeon Souls.
Toată acțiunea acestui joc se va petrece în diverse dungeons, în care îți poți seta tu nivelul de dificultate încă de la început și în care îți poți alege de altfel și eroul cu care vrei să intri în dungeons.
La început de joc veți descoperi că doar trei eroi pot fi aleși, restul putând fi deblocați odată cu îndeplinirea anumitor obiective. Iar acești eroi sunt:
- Barbarian – Abilități: Axe Swing, Shout of Rage, Thunder Axe. De altfel, acesta dispune și de un HP mult mai mare față de ceilalți eroi.
- Archer – Abilități: Arrow Shoot, Pentuple Arrow, Rain of Arrows. Acest erou se bucură de stats-uri foarte bune în ceea ce privește accuracy-ul.
- Thief – Abilități: Dagger Throw, Thief Bomb, Invisibility. Ce are acest erou în plus față de ceilalți? Speed.
Noi am ales să testăm Archer-ul și într-un fel ne-am bucurat că l-am ales pe acesta. De ce? Păi să o luăm cu începutul. Fiecare dungeon în care intri conține un anumit număr de zone ce trebuiesc curățate de creaturile ce le domină pentru a putea trece la următorul dungeon. Creaturile pot varia de la Vampire Bats până la Skeletons și alte făpturi similare.
De altfel, și damage-ul acestora variază și aici intervine partea mai puțin amuzantă, deoarece creaturile mereu vin în valuri către erou, iar acestea trebuiesc eliminate cât mai repede pentru a putea supraviețui în dungeon. Trebuie menționat că odată ce ai murit de exemplu în dungeon-ul 4, o vei lua de la început cu aventura ta, adică din primul dungeon.
Pe lângă toate creaturile de care trebuie să te ții departe, mai există si diverse obstacole ce îți pot complica explorarea dungeon-ului. Aceste obstacole pot fi: aruncătoare de flăcări, aruncătoare de săgeți, spații-capcană ce pot da damage masiv în momentul în care ai trecut prin ele.
Am menționat mai sus de existența unor zone ce trebuiesc cu precădere curățate de monștri pentru a îndeplini obiectivele dungeon-ului, sau mai bine zis Marks. Acele Marks-uri trebuiesc activate de către erou doar păsind peste suprafața lor. Odată activate, acestea vor da naștere la un anumit număr de monștri ce trebuie eliminat pentru ca obiectivul respectivului Mark să fie îndeplinit.
Pe parcursul fiecărui dungeon, numărul de obiective poate varia. De exemplu, pe dificultate Easy, în primul dungeon sunt doar două obiective, respectiv două Marks-uri ce trebuiesc îndeplinite. Odată ce vor fi completate toate aceste obiective va sosi și momentul de final al dungeon-ului, respectiv apariția Redeemer-ului, ce va încerca să-ți ia sufletul înainte de a păși în dungeon-ul următor.
Cheia pentru a evita întâlnirea cu The Redeemer este aceea de a fugi către portal imediat ce va apărea pe ecran cooldown-ul până la apariția Redeemer-ului. Portalul către următorul dungeon se va deschide odată ce ultimul Mark necesar va fi activat.
Desigur, există iteme ce ajută eroul pe parcursul unui dungeon, atât la regenerarea HP-ului, cât și diverse boost-uri. Am uitat să menționăm că pe parcursul distrugerii creaturilor, eroul va crește în level. Itemele le poți obține fie cu gold de la shop-urile existente în fiecare dungeon sau din chest-urile Wooden, Silver sau Golden, dacă ai noroc să găsești Key-urile pe parcursul dungeon-ului respectiv.
Dat fiind faptul că jocul este în Early Access, feature-urile sunt destul de limitate, astfel că jocul poate fi jucat doar în modul single player, există momentan doar șase eroi ce pot fi folosiți, un număr destul de mare de iteme ce pot fi colecționate de-a lungul explorării și, momentan, doar puține tipuri de inamici.
Ca atare, nu putem spune că Dungeon Souls are o poveste foarte fascinantă. Știi încă de la începutul jocului cam care îți este rolul în dungeon, așa că nici nu ar fi prea mult timp de stat la povești.
Soundtrack-ul este destul de jucăuș, chiar dacă este dominat de note grave, detensionând puțin atmosfera jocului. Efectele sonore ale proiectilelor sau creaturilor sunt destul de puternice ca și intensitate, deci sigur nu ați putea rata dacă vă atacă de la distanță vreun alt arcaș sau vreun liliac.
Grafica este una tipică pentru jocurile 2D, iar în Dungeon Souls este destul de bine realizată, fără graphical corruptions sau alte probleme de grafică, ceea ce este un lucru bun.
Mike Studios are în plan chiar și introducerea modului Multiplayer în Dungeon Souls, un număr mai mare de dungeon-uri, iteme și eroi noi și, desigur, inamici noi, așa că tot ce putem face acum este să așteptăm următoarele update-uri și să sperăm că jocul va avea parte numai de schimbări frumoase.
Am uitat să menționăm că jocul poate fi găsit pe platforma Steam, la prețul de 9,99 Euro.
Vom reveni în curând cu mai multe detalii despre viitoare update-uri pentru Dungeon Souls.