PS5 Pro a fost anunțat – Cât costă?

După luni întregi de zvonuri și scurgeri de informații, Sony au anunțat oficial varianta pro pentru PlayStation 5.

Specificații

Varianta pro de PS5 aduce câteva îmbunătățiri substanțiale față de modelul de bază.

Performanță GPU: PS5 Pro va include cu 67% mai multe unități de procesare și o memorie cu 28% mai rapidă. Aceste actualizări vor permite o viteză de procesare cu 45% mai bună decât cea a PS5, ceea ce ar putea însemna un framerate de până la 120 fps pentru majoritatea jocurilor.

Ray Tracing: Cu o dinamicitate sporită, PS5 Pro va oferi o performanță îmbunătățită în ray tracing. Sony afirmă că reflexiile și refracția luminii sunt mult mai dinamice, fiind posibilă simularea acestora la viteze duble sau chiar triple în jocuri precum Ghost of Tsushima și The Last of Us II.

Inteligență artificială: PS5 Pro va introduce PlayStation Spectral Super Resolution, o tehnologie AI care va îmbunătăți calitatea imaginilor. Aceasta va funcționa similar cu tehnologiile de upscaling din industria grafică, cum ar fi Nvidia DLSS sau Intel XeSS, și va crește rezoluția imaginilor din jocuri pentru o experiență vizuală mai clară și mai detaliată.

PS5 Pro Game Boost: peste 8500 de titluri PS4 care sunt backwards compatible pe PS5 Pro vor primi un boost la capitolul performanță și rezoluție.

Alte mențiuni: Suport pentru Wi-Fi 7, VRR (rată de refresh variabilă), suport pentru 8K gaming, capacitate de stocare a SSD-ului de 2TB

Prețul…

Conform Sony, PS5 PRO va costa cel puțin 800 EUR, adică apoape 4000 lei.

În acest moment, modelul de bază costă undeva aproximativ 2700 lei, fără nici un joc inclus. Mai departe, trebuie subliniat faptul că PS5 PRO se va lansa oficial fără vreun fel de stand vertical și fără o unitate Blu-Ray.

@Pompiliu-Ion Popescu: “Am putea spune că s-a plecat de la un produs mai puțin preferat de clienți din punct de vedere comercial, acela fiind PS5 Digital și acum vom avea de fapt și de drept un PS5 Pro Digital.

Dacă e să facem o mică socoteală și adăugam standul vertical care costă în clipa de față 140 lei, plus blu-ray drive-ul la 600 lei, ajungem la suma de 4740 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 948 euro.

Cred că s-a dus acea vreme când Sony ieșea în pierdere la început pe vânzarea de console (conceptul de loss leader) în ideea în care marjele mai mari le generau din jocuri și accesorii.

Pe de altă parte, ținând cont de această politică de pricing, e foarte posibil sa crească interesul pentru PS5 Slim.”

Playstation 5 PRO se va lansa pe 7 noiembrie , iar precomenzile vor începe pe 26 septembrie prima dată pe PlayStation Direct și în țările unde acest serviciu nu este disponibil (printre care și România) și de pe 10 octombrie pentru ceilalți retaileri participanți. Momentan, prețul oficial în România nu a fost dezvăluit, dar vom reveni cu un update mai jos imediat ce aflăm.

Alex Duca
Alex Duca
Fost elev, student, jurnalist. Alex Duca este pasionat de tot ce înseamnă gaming și IT. Deține toate consolele Sony create vreodată iar jocul lui preferat este Tetris.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.