Am văzut Povești de pe Rift și e un exemplu pozitiv pentru piața de gaming din România!

Luni am fost până la Opera Națională din București pentru a urmări premiera filmului documentar “Povești de pe Rift“, al cărui subiect principal este comunitatea din jurul faimosului joc Free-to-Play League of Legends și oamenii care au contribuit la formarea acesteia.

Pe drept cuvânt, LoL este unul dintre cele mai jucate titluri la ora actuală în România, în bună măsură datorită implicării celor de la Riot Games în ceea ce privește conținutul dedicat, localizat și chiar dublat.

Deloc surprinzător, cu mic, cu mare, sala Operei s-a umplut cu fani binevoitori care abia așteptau să urmărească această proiecție de aproximativ 90 de minute ca durată.

Povesti de pe Rift
Photo by: Alex Damian și Andrei Gindac

Ea a fost împărțită în trei acte principale. Cel dintâi îl aduce în prim plan pe Octav “ang” Crețu care povestește publicului despre începuturile mai umile în ceea ce privește comunitatea LoL, despre aspectele care țin de primele echipe de eSports de la noi din țară, cât și de șuișurile, plus coborâșurile pe care le-a întâmpinat în această călătorie și proces de “clădire”.

Povesti de pe Rift
Photo by: Alex Damian și Andrei Gindac

În cel de-al doilea act, își fac apariția Codin și Ramo de la Creative Monkeyz, cei care au unificat și consolidat baza fanilor de League of Legends, mulțumită atitudinii proactive, prietenoase și călduroase din spatele livestream-urilor, cât și a seriilor de video-uri dedicate, cum ar fi League of Legends Momente sau DPS (De Pe Stream).

Povesti de pe Rift
Photo by: Alex Damian și Andrei Gindac

Cireașa de pe tort a filmului documentar a fost povestea primului campion european de League of Legends, Andrei “Odoamne” Pascu. Astfel, am aflat că nu gaming-ul a fost prima activitate pe care o desfășura cu recurență, ci înotul, chiar de două ori pe zi, combinat cu programul școlar.

Dacă stai să te gândești, League of Legends este un sport care necesită perseverență și constanță pentru a deveni mai bun, iar Odoamne nu ducea lipsă de aceste caracteristici.

Am fost impresionat de faptul că Odoamne a avut parte de susținerea părinților, având în vedere că la acea vreme sportul electronic era un domeniu nou pe care ei nu îl mai întâlniseră. Ar fi fost de înțeles o anume doză de scepticism din partea lor, la momentul respectiv fiind un pic mai greu de conceput faptul că îți poți face o carieră din “jucat pe calculator“.

Photo by: Alex Damian și Andrei Gindac

De-a lungul celor trei acte au fost inserate și testimoniale din partea streamerilor, jucătorilor, cosplayerilor și a altor influenceri din scena locală, spre deliciul publicului. Ultima “lovitură de grație” avea să aibă loc spre finalul filmului, când Orchestra Simfonică a Operei Naționale a acompaniat secvențele video difuzate pe marele ecran. Nota 10 pentru idee!

Sunt de părere că piața de gaming din România are nevoie de materiale și de o implicare similară cu Povești de pe Rift pentru a se dezvolta mai departe. Este un semnal mai mult decât util pentru celelalte brand-uri, producători și publisheri din domeniu. Există comunitate și pasiune, este nevoie doar de susținere.

Nu în ultimul rând, filmul despre care v-am povestit mai sus a fost încărcat ieri seară pe canalul de YouTube al celor de la League of Legends România, așă că vă urez vizionare plăcută! Aștept părerile voastre în comentarii.

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.