Ce se întâmplă până la urmă cu MSI Afterburner?

MSI Afterburner este unul dintre cele mai populare instrumente de overclocking pentru GPU, fiind folosit atât de majoritatea gamerilor în viața de zi cu zi, cât și de către cei care testează PC-uri și diverse componente, indiferent de configurație și producătorul plăcii video. În ultimele două zile a circulat pe internet vestea că aplicația a ajuns la capătul carierei sale, însă după puțin timp, MSI a infirmat acest zvon. 

Aplicația MSI Afterburner a fost creată de Alexey „Unwinder” Nicolaychuk, un dezvoltator rus care a și menținut aplicația funcțională în ultimii ani. Nicolaychuk este de asemenea responsabil și pentru dezvoltarea RivaTuner Statistics Server, care face parte din software-ul de bază pentru Afterburner.

Probabil te-ai prins deja care e problema imediat ce am menționat că Unwinder este cetățean rus. Pe scurt, din cauza problemelor politice generate de războiul din Ucraina, MSI nu l-a mai putut plăti pe Nicolaychuk și astfel, dezvoltatorul a decis să renunțe la aplicație. Iată cum sună o parte din declarația sa de pe forumul Guru3D

“Se împlinește un an de când MSI a încetat să-și îndeplinească obligațiile conform acordului de licență Afterburner din cauza ‘situației politice’. Am încercat să-mi îndeplinesc în continuare obligațiile și am lucrat la proiect pe cont propriu în ultimele 11 luni, dar nu a rezultat decât dezamăgire; am senzația că pierd energie cu ceva de care compania nu mai are nevoie. Oricum, voi încerca să-l susțin eu însumi cât timp am ceva timp liber, dar probabil va trebui să  renunț și să trec la altceva, pentru a-mi putea plăti facturile.” 

Sună destul de tragic, însă la puțin timp după declarația dezvoltatorului rus, un reprezentant MSI a oferit o declarație pentru Wccftech: “Echipa noastră de marketing și contabilitate se confruntă acum cu această problemă. Din cauza războiului, plățile  noastre nu au putut fi transferate cu succes în contul bancar al autorului. Încă ținem legătura cu el și încercăm să rezolvăm această problemă.” 

Cu alte cuvinte, situația nu este atât de gravă cum pare și cel mai probabil vom putea să folosim în continuare MSI Afterburner. Cel mai probabil a fost un mod bun de a pune presiune pe MSI pentru a găsi cât mai repede o rezolvare. 

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.