Cum a fost la Comic Con 2022?

După 2 ani de pauză, East European Comic Con a revenit în forță în Bucureșți cu actori de la Hollywood, cele mai reușite cosplay-uri, zeci de expozanți și zeci de mii de vizitatori. 

Weekendul trecut, Comic Con 2022 a reunit peste 52.000 de pasionați de gaming, tehnologie, anime, benzi desenate, cultură japoneză,  Sci-Fi și fantasy. Deși canicula și-a făcut simțită prezența, vizitatorii au reușit să își mențină buna dispoziție și să transforme evenimentul de la Romexpo în una dintre cele mai bune ediții EECC de până acum.  

Partea de Cosplay a fost cu siguranță mult mai interesantă decât în anii anteriori. Poate și datorită pauzei de 2 ani în care cosplayerii au avut timp să lucreze chiar și la cel mai mic detaliu al costumelor. Pe scurt, a fost #cudetoate. De la personaje din jocuri până la eroi Marvel și DC, anime, personaje din filme horror, zei, animale, și cam orice ți-ar putea trece prin minte. Au fost prezenți și cei de la Upside Down Italia, care i-au încântat pe fanii Stranger Things cu ajutorul reprezentanților Eleven și pe Billy Hargrove. 

Au fost invitați și 7 actori de la Hollywood care au dezvăluit povești interesante din timpul filmărilor, s-au fotografiat cu fanii și au dat autografe. Printrei ei s-au numărat Kevin McNally (Pirates of the Caribbean, Doctor Who), Graham McTavish (The Hobbit, House of the Dragon, The Witcher, Lucifer), Lavi Inbar (Lucifer, Prison Break)  Ross Marquand (Avengers, The Walking Dead, What If…) și Simon Merrells (Spartacus,  Lord of The Rings: The Rings of Power).

Zonele de gaming și tehnologie au fost la înălțime, ca de obicei. Expozanții au pregătit o mulțime de surprize, tombole și competiții pentru gameri, care mai de care mai interesante. Au fost prezente companii internaționale din domeniu precum  Ubisoft, Capcom, Bandai-Namco, Square Enix sau Sega, reprezentanții locali ai brandurilor ASUS, Lenovo sau Samsung, dar și nume importante de pe piața IT națională precum PC Garage sau PC-Coolers. 

În cadrul standului PC Garage s-a desfășurat și unul dintre cele mai interesante concursuri din acest an. Pe lângă competițiile pe console sau pe PC-ul gaming Zmeu, vizitatorii au putut să își testeze și abilitățile de asamblare a PC-urilor. Cei care au reușit să monteze 4 memorii RAM DDR4 într-un timp cât mai scurt au plecat acasă cu premii oferite de HyperX. Participanții au reușit să obțină rezultate impresionante, de 20, 18 sau chiar 17 secunde. 

Și standul HBO a făcut furori anul acesta la Comic Con, în special datorită noului serial House of the Dragon care a fost promovat intens. Vizitatorii s-au fotografiat cu deja celebrul ou de dragon, dar și cu craniul dragonului Balerion. Și dacă tot am adus vorba de filme și seriale, merită menționat și standul Cinema City, în cadrul căruia au fost prezentate experiențe 4Dx, au fost organizate concursuri trivia și bineînțeles, au fost promovate câteva filme: 2 titluri românești: Teambuilding și Mirciulică, dar și două animații japoneze, One Piece: Red și DragonBall Super: Super Hero. 

Și uite-așa s-a încheiat și cea de-a noua ediție East European Comic Con. Organizatorii au început deja să pregătească ediția din 2023 (cu mai mult aer condiționat, sperăm), așa că fii cu ochii pe site-ul oficial dacă vrei să afli cum și când se întâmplă. Până atunci, uite și alte poze de la ediția din 2022, realizate de Marian Ciungu și Mihnea Ratte: 

Sursă foto: https://www.facebook.com/eeccon
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.