Creatorul seriei Yakuza, Toshihiro Nagoshi, pleacă de la Sega

Creatorul seriei Yakuza, Toshihiro Nagoshi, și-a anunțat plecarea de la Sega Corporation.

Un articol Bloomberg din august spunea că Nagoshi renunță la Sega pentru a se alătura companiei chineze NetEase.

Toshihiro NagoshiÎntr-o postare de adio pe site-ul Ryu Ga Gotoku (studioul responsabil de jocurile Yakuza), Nagoshi le-a mulțumit fanilor săi pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor.

„Începând de astăzi, se naște un nou studio Ryu Ga Gotoku unde va trăi seria [Yakuza]”, a spus Nagoshi.

Deși nu știu cu siguranță ce vor crea, cred că noua generație va îmbunătăți și mai mult fundația pe care noi am construit-o de-a lungul anilor și va oferi jocuri extraordinare lumii. Pentru a realiza această performanță, și ei trebuie să continue să învețe, să se provoace pe ei înșiși și să crească. Vă rog să susțineți în continuare eforturile studioului.

Încă o dată, aș dori să-mi exprim cea mai profundă apreciere pentru voi toți. Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijinul acordat. Rămâneți la curent cu numeroasele noi începuturi!”

Nagoshi este un veteran care are 30 de an în Sega. El a lucrat și la jocuri ca Daytona și Virtua Fighter, dar seria Yakuza și spin-off-urile care au izvorât din aceasta i-au obținut un statut legendar în rândul fanilor.

Directorul și producătorul Yakuza, Daisuke Sato, părăsește și el Sega, probabil pentru a-l urma pe Nagoshi la NetEase.

Sega a confirmat plecarea celor doi, anunțând totodată o reorganizare a conducerii la Ryu Ga Gotoku. Directorul și producătorul executiv al studioului, Masayoshi Yokoyama:

„Predecesorii din Ryu Ga Gotoku și-au transmis mai departe credințele și know-how-ul către fiecare membru al personalului. Puteți vedea asta în recentul lansat Lost Judgement și îl veți vedea în sequel-ul pentru Yakuza: Like a Dragon, care va continua povestea lui Ichiban Kasuga.

Acest joc este în prezent dezvoltat de producătorul Sakamoto și directorii Horii, Ito și Mitake. Eu, împreună cu Takeuchi și Furuta, lucrez la poveste.

Fie că sunt șase luni sau un an de acum încolo, sper să vă arăt un nou titlu Ryu Ga Gotoku pus cap la cap de un nou studio Ryu Ga Gotoku care este diferit, dar totuși același, și ceva care va provoca un sentiment de ‘asta este ceea ce ne așteptam din interiorul vostru’. Aș vrea să-mi continui viața de creator de jocuri video cu zel.

Vă mulțumesc foarte mult pentru sprijinul vostru neîncetat.”

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.