Uniunea Europeană propune universalizarea portului USB-C pe toate dispozitivele

usb-c uniunea europeană
sursa: PC Mag

Comisia Europeană, brațul executiv al Uniunii Europene, plănuiește să forțeze producătorii de smartphone-uri și alți producători de produse electronice să integreze un port comun de încărcare USB-C pe dispozitivele lor. Propunerea va avea probabil cel mai mare impact asupra Apple, care continuă să utilizeze conectorul proprietar Lightning, în locul celui USB-C adoptat de majoritatea concurenților.

Regulile sunt menite să reducă deșeurile electronice, permițând reutilizarea încărcătoarelor și cablurilor care rămân în posesia consumatorilor cu mult după cumpărarea unor noi dispozitive.

Pe lângă telefoane, regulile se vor aplica și altor dispozitive, cum ar fi tablete, căști, boxe portabile, console de gaming și camere foto / video. Producătorii vor fi obligați să furnizeze clienților informații despre standardele de încărcare acceptate de dispozitivele lor. Conform propunerii, clienții vor avea posibilitatea de a cumpăra dispozitive noi fără un încărcător inclus în pachet.

usb-c uniunea europeană chargher

Propunerile acoperă exclusiv dispozitivele care utilizează încărcătoare cu fir, nu wireless, a declarat comisarul european Thierry Breton într-o conferință de presă, adăugând că „există o mulțime de spațiu pentru inovație în domeniul wireless”. Deci, dacă un dispozitiv se încarcă exclusiv prin wireless — cum se tot zvonește că va fi următorul iPhone — nu ar fi obligatorie integrarea unui port de încărcare USB-C.

Pentru a deveni lege, propunerea va trebui să tracă de vot în Parlamentul European. Dacă va fi adoptată, producătorii vor avea o portiță de 24 de luni pentru a se conforma noilor reguli. Parlamentul a votat deja în favoarea noilor reguli privind un încărcător comun la începutul anului 2020, indicând că propunerea de astăzi doar ranforsează ce s-a discutat deja.

Propunerea de ieri se concentrează doar pe portul de încărcare al dispozitivelor, dar Comisia spune că în cele din urmă speră să asigure „interoperabilitatea deplină” la ambele capete ale cablului.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.