Windows 11 are o dată de lansare: 5 octombrie

Microsoft a anunțat că Windows 11 va fi lansat pe 5 octombrie. Noul sistem de operare va fi disponibil ca upgrade gratuit pentru PC-urile eligibile cu Windows 10, dar și pe viitoarele dispozitive care vor veni cu el preinstalat din fabrică.

Actualizarea gratuită la Windows 11 se lansează, teoretic, pe 5 octombrie, dar, la fel ca multe actualizări Windows din trecut, va fi disponibilă pe etape. PC-urile eligibile vor fi primele care se bucură de actualizare, urmând ca disponibilitatea să se extindă pentru dispozitivele care urmează să fie lansate pe piață după data de 5.

„Am acumulat cunoștințe vaste în perioada Windows 10 și vrem să ne asigurăm că vă oferim cea mai bună experiență posibilă”, spune Aaron Woodman, director general de marketing Windows la Microsoft. „Ne așteptăm ca toate dispozitivele eligibile să primească upgrade gratuit la Windows 11 până la mijlocul anului 2022”.

Pe PC-urile cu Windows 10, Windows Update va notifica utilizatorii când upgrade-ul la Windows 11 e disponibil. Veți putea verifica, de asemenea, dacă dispozitivul vostru este eligibil pentru Windows 11 prin descărcarea aplicației dedicate Health Check PC (momentan disponibilă doar membrilor Windows Insider).

Windows-11-lansare-android

În timp ce Windows 11 va fi lansat pe 5 octombrie, nu toate funcțiile anunțate vor fi disponibile din start. Microsoft aduce aplicații Android pe Windows 11 în parteneriat cu Amazon și Intel, dar aceast feature nu va fi disponibil pe 5 octombrie. Un preview a aplicațiilor Android pe Windows 11 va fi disponibill pentru membrii Windows Insider în lunile următoare, sugerând că această funcție nu va fi probabil lansată pentru toți utilizatorii Windows 11 până în 2022.

Microsoft și-a clarificat săptămâna trecută cerințele minime de sistem pentru Windows 11, dar a dezvăluit și o soluție pentru cei care nu le îndeplinesc. Puteți instala Windows 11 pe orice hardware folosind un fișier ISO, atât timp cât PC-ul are un procesor pe 64 de biți, 1 GHz cu două sau mai multe nuclee, 4 GB RAM, 64 GB stocare și un cip TPM 1.2. Dar, dacă optați pentru această alternativă, computerul vostru riscă să nu mai primească actualizări, chit că e vorba de cele pentru drivere sau securitate.

Dacă PC-ul vostru nu este pe deplin compatibil cu Windows 11, Microsoft oferă în continuare suport pentru Windows 10 până pe 14 octombrie 2025. Chiar și-așa, nu este clar câte actualizări majore va lansa Microsoft pentru Windows 10 în următorii patru ani.

În final, actualizarea 21H2 va sosi pentru utilizatorii de Windows 10 la sfârșitul lui 2021. Aceasta include asistență de calcul pentru GPU în subsistemul Windows pentru Linux (WSL), îmbunătățiri la Windows Hello și suport de securitate Wi-Fi WPA3 H2E.

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.