Copiii din China sunt limitați acum la doar 3 ore de gaming pe săptămână

Companiile chinezești de gaming precum Tencent și NetEase trebuie să limiteze jocurile video — inclusiv cele de mobile — minorilor la doar trei ore pe săptămână în urma noilor reglementări impuse luni, conform Bloomberg. Schimbarea are loc ca răspuns la îngrijorarea din ce în ce mai mare cu privire la dependența de jocuri video și la o represiune mai largă asupra giganților tehnologici din China.

Copiii din China sub 18 ani vor fi acum limitați la o oră de jocuri în intervalul orar 20 – 21 de vineri până duminică și de sărbători. Aceste restricții sunt un adaos față de limita anterioară de 1,5 ore de gaming în majoritatea zilelor. Companiile de gaming trebuie să restricționeze sesiunile online în afara acestor ore, potrivit Reuters, și trebuie să aibă un sistem de verificare a numelui real pentru a se asigura că noile reguli sunt puse în aplicare.

Gaming China Reuters
sursa: Reuters

Autoritățile de reglementare spun că vor colabora și cu părinții și școlile pentru a ajuta la combaterea dependenței de jocuri video în rândul tinerilor chinezi.

Noile reguli emise astăzi vin la o lună după ce un articol publicat de mass-media de stat a descris jocurile online drept „opiu spiritual”. Deși fraza a fost mai târziu eliminată, tonul articolului, mai ales în retrospectivă, a lăsat puține îndoieli că intervenția statului era inevitabilă.

Chiar dacă regimul politic din China este mai aproape de distopiile lui George Orwell sau Aldous Huxley decât de oricare regim de guvernământ democratic, parcă resticțiile de gaming au atins o coardă sensibilă. Scopul Beijingului este a controla societatea și sectoarele economice cheie, inclusiv tehnologie, educație și proprietate, dar să nu lași copiii la joacă virtuală e terifiant.

Acești copii s-au născut în era internetului. Cum îi poți restricționa să stea doar 3 ore pe săptămână la acea vârstă? Acum când sunt în acea perioadă a vieții în care dispun de cel mai mult timp liber? Este ca și cum i-ai băga treptat într-o închisoare mintală.

Ah, dar stai…exact asta vor chinezii să facă, să nu le mai permită cetățenilor să gândească liber, non-propagandist. Dacă le tot iei din distracții și educație, la un moment dat vor ajunge sclavii ideali, descriși mult mai bine în romanul 1984 decât aș putea-o face eu în 3 paragrafe.

Dacă sunteți interesați să aflați cât mai multe despre planul terifiant al liderilor chinezi pentru viitorul apropiat, vă pot recomanda 3 video-uri extraordinare de la Zaiafet:

Ciprian Ghibirdic
Ciprian Ghibirdic
Joacă avocatul diavolului mai bine decât orice hack & slash. E de evitat angajarea în discuții cu el, căci „angajare” face parte din câmpul lexical al cuvântului „muncă” — de altfel indezirabil. Și, din cuvânt în cuvânt — că tot a învățat din Bee Simulator — a ajuns să scrie la Overheat. Ah, și mai ales „simulare” îi retrezește angoasa existențială, așa că alege să-și petreacă jumătate din zi în „experiențe interactive”, „povești imaculate” și alte pseudonime escapiste pentru jocurile video.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.