Cei de la ASUS au încă un motiv în plus să se mândrească. Conform unui raport publicat de o companie independentă de analiză de piață (IHS Markit), monitoarele portabile ASUS au reprezenat 64% din livrările globale din cadrul acestei categorii de produs în primele 3 trimestre ale anului 2019.
Livrările globale de monitoare portabile au crescut cu 46% în 2019 față de anul precedent, lucru ce arată că utilizatorii au început să descopere această categorie de produse și să-i înțeleagă rolul în activitatea zilnică. ASUS a început să producă monitoare portabile încă din 2013, când a lansat un monitor USB numit MB168B. În 2016, compania a lansat MB169C, primul monitor portabil ce se conectează prin USB-C, lucru ce permite atât transmiterea semnalului media cât și alimentarea monitorului prin intermediul aceluiași cablu.
În 2017, ASUS a lansat gama ZenScreen, iar modelul de top la acea vreme era MB16AC, cel mai subțire și ușor monitor portabil Full HD de 15.6” la acea vreme, dar și primul monitor portabil cu conectivitate hibridă, ce accepta atât USB-C cât și USB-A, pentru compatibilitate cu aproape orice laptop.
În 2018, ASUS a lansat ZenScreen Go MB16AP, cel mai subțire monitor portabil din lume cu baterie încorporată, iar În 2019, ASUS a lansat ZenScreen Touch MB16AMT, primul monitor portabil din lume cu multi-touch și baterie încorporată.
La ce te ajută un monitor portabil?
Această gamă de produse este pretabilă la aproape toate modurile de utilizare. De exemplu, cei care sunt mereu în mișcare și au nevoie de un monitor secundar pentru a-și desfășura activitatea într-un mod cât mai productiv, pot utiliza un astfel de monitor împreună cu laptopul de lucru. Același lucru se poate întâmpla și atunci când lucrezi de acasă, pentru că îți poți muta setupul dintr-o cameră în alta cu ușurință.
Pleci în vacanță și nu vrei să iei un laptop greu cu tine? Poți conecta monitorul portabil la telefonul tău mobil, iar în acest mod vei avea un display calitativ pe care vei rula toate aplicațiile, jocurile și filmele preferate. Și că tot a venit vorba de jocuri, ai putea să folosești un astfel de monitor împreună cu o consolă de jocuri, astfel încât să nu fii nevoit să acaparezi toată sufrageria în momentele în care cineva drag urmărește emisiunea preferată.
Specificații tehnice ASUS ZenScreen + gama de gaming
Toate monitoarele portabile ZenScreen de la ASUS dispun în prezent de rezoluție Full HD și vin în mai multe versiuni ce se pretează diferitelor nevoi ale utilizatorilor. De exemplu, poți cumpăra un monitor ZenScreen care să aibă sau nu suport multi-touch, difuzoare, port HDMI, baterie încorporată sau conectivitate USB-C.
De curând, ASUS a lansat o gamă de monitoare portabile dedicată celor care caută experiențe de gaming portabil de înaltă calitate. Primul monitor portabil de gaming se numește ROG Strix XG17 și are un ecran IPS Full HD de 17,3” cu o rată de refresh de 240 Hz, Adaptive Sync și un timp de răspuns de doar 3ms (astfel fiind și cel mai rapid monitor portabil din lume).
Greutatea acestui model de monitor gaming este de totuși de 1kg, însă nu trebuie să uităm faptul că display-ul are o dimensiune generoasă, iar produsul are integrată o baterie care suportă până la 3,5 ore de funcționare la o rată de refresh de 240Hz. Bateria se încarcă destul de rapid, astfel că te poți bucura de 2 ore de funcționare după doar o oră de încărcare
Cum poți câștiga un monitor ZenScreen sau un proiector ZenBeam?
ASUS derulează o promoție pe rețelele de socializare în perioada 16 martie 2020 – 5 aprilie 2020. Utilizatorii ZenScreen care își împărtășesc experiența pe Facebook, Instagram sau Twitter folosind hashtag-ul #TeamZenScreen vor fi înscriși pentru a avea șansa de a câștiga unul dintre cele trei proiectoare portabile ZenBeam S2.
Cei care nu au un monitor ZenScreen vor avea, de asemenea, posibilitatea de a câștiga unul dintre cele trei monitoare portabile ZenScreen MB16ACE, publicând o postare pe Facebook, Instagram sau Twitter, împărtășind modul în care ar folosi un ZenScreen și etichetând postarea cu hashtag-ul #TeamZenScreen