[REVIEW] Razer Mamba și Firefly Hyperflux. Mouse wireless, mousepad cu fir.

În sfera perifericelor de gaming, puține produse mai ies în evidență prin ceva cu adevărat diferit și interesant. Dar când îți ajunge la teste unul dintre acestea, nu poți decât să le întâmpini cu un zâmbet larg.

Și larg am zâmbit, dragii mei, atunci când am văzut pachetul Razer Mamba + Firefly Hyperflux. Apropo, chiar dacă sună ca și cum sunt două produse separate, în realitate este vorba despre o singură cutie ce include mouse-ul Mamba Hyperflux și Mousepad-ul Firefly Hyperflux.

Revenind.

Am zâmbit larg, pentru că de foarte mult timp mi-am dorit să testez acest kit. Și am continuat să zâmbesc și după ce l-am pus pe birou. Pentru că mi-a oferit ceva ce nu am mai întâlnit de foarte mult timp: o experiență de utilizare total lipsită de stres. Magie!

Dar, hai să-l lăsăm pe Harry Potter în pace, măcar pentru câteva secunde. Căci vreau să vă explic care e treaba cu kitul ăsta.

Mouse-ul din acest kit este un Razer Mamba, cu forma lui clasică și iubită, însă într-o variantă wireless. Și știu că ați mai văzut mouși wireless, că așa ceva există de zeci de ani… dar acest Mamba Hyperflux nu are nici măcar baterie.

Nu, prieteni, aceasta nu este o rasă obișnuită de mouse gaming wireless. Mamba Hyperflux este o bestie mai specială, care merge la infinit fără să îi schimbi bateriile sau să o încarci cu un cablu.

Cheia întregului proces este mousepad-ul Firefly Hyperflux, un mousepad format dintr-o bază de plastic și o suprafață reversibilă, ce îți permite practic să alegi dacă vrei să te joci pe o suprafață mai alunecoasă sau pe una ce oferă mai mult control.

Dar acest mousepad se conectează la calculator printr-un cablu USB, și asta nu doar pentru că trebuie să alimenteze led-urile RGB (Razer Chroma) de pe rama sa. Nu. Conexiunea USB a acestui mousepad ține întotdeauna mouse-ul Mamba Hyperflux alimentat!

Printr-un proces de inducție electromagnetică (similar încărcătoarelor wireless), mouse-ul Mamba Hyperflux este alimentat în fiecare moment în care acesta se află pe suprafața mousepad-ului Firefly Hyperflux.

Iar dacă ridici mouse-ul de pe pad, acesta nu se va deconecta. Energia colectată de condensatorii interni este atât de multă încât îți permite să folosești mouse-ul pentru încâ 15-20 de secunde după ce l-ai luat de pe mousepad.

De ce nu au inclus o baterie cei de la Razer? În teorie, pentru a ține greutatea la un nivel cât mai scăzut. Mamba Hyperflux cântărește 95 de grame, în timp ce varianta obișnuită de Mamba Wireless (fără tehnologie Hyperflux) cântărește 106 grame.

În perioada destul de îndelungată de testare, am întâmpinat câteva deconectări, ce s-au întâmplat în două situații: atunci când am plecat de la birou și am lăsat mouse-ul puțin ieșit în afara perimetrului mousepad-ului, și atunci când am pus pe mousepad un alt obiect, în speță telefonul și extremitatea tastaturii mele care are corp metalic. Așadar, dacă aveți tendința de a așeza alte obiecte pe mousepad, sistemul Hyperflux va protesta vehement. Din testele mele, mouse-ul începe să funcționeze din nou după aproximativ 4 secunde de la restabilirea fluxului de alimentare.

Dincolo de sistemul Hyperflux, nu trebuie ignorate nici specificațiile mouse-ului, în speță senzorul Razer 5G de 16.000 DPI, care s-a comportat exemplar pe orice setare DPI pe care am încercat-o. Forma deja consacrată a lui Mamba nu necesită prezentări suplimentare, el fiind un mouse înalt pe care palma se așează excelent. Pe părțile laterale sunt prezente și niște petice de material cauciucat pentru o aderență mai bună, iar pe partea stângă se găsesc și două butoane programabile.

Pentru pasionații de luminițe, atât mouse-ul cât și mousepad-ul beneficiază de iluminare Razer Chroma, care se poate sincroniza cu o mulțime de alte componente de calculator, carcase sau chiar lumini Philips Hue. Trebuie doar să instalați aplicația Razer Synapse, de unde se pot personaliza toate aspectele legate de iluminare, sensibilitate DPI și setări ale butoanelor.

Per total, sistemul Hyperflux, compus din Mamba și Firefly, mi se pare cea mai bună experiență de mouse pe care am avut-o în ultimii ani. Mouse-ul este foarte capabil, sistemul de inducție funcționează perfect, iar avantajul primar din punctul meu de vedere este experiența lipsită de stres. Ai efectiv libertatea unui mouse wireless (nu îți opune rezistență vreun fir prins în marginea biroului), și constanța unui mouse cu fir (nu te aștepți să se consume bateria în orice clipă, nu te stresezi că trebuie să îl pui la încărcat).

De aceea, mă declar un fan al acestui tip de sistem și sper să vedem pe piață cât mai multe modele similare.

Galerie foto completă:

Autor: Valentin Tudor

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.