De fiecare dată când primim un nou mouse la teste, intrăm într-o stare de extaz. Abia așteptăm să desfacem cutia și să vedem cum ne înțelegem cu el. În cazul mouse-ului despre care vă scriu astăzi, această stare a fost și mai puternică decât de obicei, pentru că este primul mouse HyperX care ajunge la noi în redacție. Mouse-ul se numește HyperX Pulsefire FPS Pro, are iluminare RGB și un senzor Pixart care promite să ne ia mințile. Să vedem.
Primul lucru pe care îl sesizezi atunci când scoți mouse-ul din pachet este dimensiunea acestuia. Problema cu dimensiunile și formele unui mouse este că nu există o variantă corectă pentru toată lumea. Mouse-ul, din punctul meu de vedere, este produsul IT cel mai apropiat de industria de încălțăminte. Pentru că deciziile de cumpărare nu se iau (sau nu ar trebui să se ia) numai analizând tehnologia mouse-ului. Este de preferat să încerci cât mai multe modele pentru a înțelege cum te simți mai confortabil, ce formă și ce dimensiuni se potrivesc cel mai bine stilului tău de a ține mouse-ului. Până la urmă, mouse-ul este cel mai utilizat periferic de pe birou, după monitor.
Acest model are o formă ergonomică, în mod clar orientată către dreptaci, și are dimensiuni generoase. Lucru excelent pentru cei care preferă acest gen de mouse. Inclusiv pentru mine. Spre deosebire de mouse-ul Razer Abyssus pe care l-am testat luna trecută, HyperX Pulsefire FPS Pro îmi oferă o poziție mai înaltă și o aderență mai bună, ceea ce duce per total o senzație de confort.
Materialele folosite sunt de bună calitate, iar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost existența unui material cauciucat și texturat care este prezent pe cele două părți laterale și ajută extrem de mult la menținerea unei aderențe optime chiar și în cazul în care mâinile încep să transpire. În rest, talpa are un design simplu și de efect, cu două patine uriașe din teflon, iar cablul USB este învelit în material textil de calitate.
Butoanele mouse-ului sunt ferme, utilizează switch-uri de calitate de la Omron și este nevoie de o apăsare ceva mai hotărâtă pentru a le acționa, iar acest lucru poate fi un plus sau un minus în funcție de preferințele fiecăruia. Degetele vor depune un pic mai mult efort, însă vei simți întotdeauna un feedback tactil convingător atunci când chiar vei apăsa butonul, lucru foarte important pentru mulți.
Dincolo de acest lucru, prezența a două butoane pe laterala stângă se poate dovedi un aspect important pentru cei care s-au obișnuit să folosească așa ceva în browsing sau în jocuri.
Dar piesa centrală a acestui mouse este senzorul, un Pixart 3389 ce are o sensibilitate maximă de 16.000 DPI și care s-a comportat impecabil în toată perioada în care m-am jucat cu el.
HyperX Pulsefire FPS Pro deține și abilitatea magică de a ilumina logo-ul și rotița de scroll într-una dintre milioanele de nuanțe disponibile. Nimic fascinant aici, având în vedere că aproape toate brandurile de pe piață fac același lucru. Ceea ce mi-a plăcut a fost faptul că HyperX lucrează intens la software-ul NGenuity despre care am mai scris și cu ocazia review-ului tastaturii HyperX Alloy Elite RGB (care îmi place la nebunie). Softul este compatibil cu Pulsefire FPS Pro și permite controlul luminilor, dar și setarea funcționalităților macro și a DPI-ului.
Per total, HyperX Pulsefire FPS Pro mi se pare un mouse reușit, în special pentru cei cu mâini mai mari, iar atât tehnologia integrată cât și calitatea materialelor sunt foarte bune, chiar dacă produsul nu are un preț mare pentru un mouse de gaming.
Pe de altă parte, ceea ce mi-a displăcut a fost clicul poate prea ferm pentru gusturile mele, dar și faptul că laterala stângă, unde stă degetul mare, nu are o formă care să împiedice degetul să cadă spre mousepad. Dar, una peste alta, HyperX Pulsefire FPS Pro este un mouse foarte bun care nu te lasă la greu prea curând.
Autor: Valentin Tudor