[REVIEW] HyperX Cloud Alpha – pentru gamerul audiofil

În 2014, HyperX lansa prima pereche de căști de gaming: HyperX Cloud. Și… evident, atunci când afli că o companie renumită pentru cipuri de memorie anunță că va lansa periferice de gaming, nu ai cum să te aștepți la produse foarte bune.

Dar… în acest caz, surpriza a fost monumentală. Cloud, adică primul model de căști de gaming HyperX a luat cu asalt întreaga piață și a devenit foarte rapid cel mai lăudat model la un preț de sub 100 de euro. Gamerii au apreciat confortul, greutatea redusă și mai ales calitatea sunetului, care era ieșită din comun pentru o pereche de căști din categoria gaming.

Între timp, cei de la HyperX au mai adăugat câteva modele la colecția de căști Cloud, precum Cloud Core sau Cloud II, dar parcă niciuna nu a oferit senzația de succesor al primului model, ci mai degrabă de reîmpachetare a aceleiași perechi de căști cu mici diferențe în ceea ce privește designul și accesoriile din pachet.

Sigur, între timp a apărut HyperX Cloud Revolver, însă deși este în continuare vârful de gamă al celor de la HyperX, oferă o experiență total diferită, dedicată celor care doresc cel mai puternic bass și cel mai amețitor soundstage. Iar despre modelul Cloud Stinger… să zicem că este doar una dintre variantele bune din zona low-end.

Dar pentru cei care au rămas îndrăgostiți de sunetul natural al Cloud și Cloud II… e timpul să faceți cunoștință cu HyperX Cloud Alpha. Adevăratul succesor al căștilor care au dat peste cap topurile gamerilor.

Design

HyperX Cloud Alpha este perechea de căști care pare să fie în sfârșit o rafinare reală a căștilor Cloud și Cloud II, iar acest lucru este vizibil încă din momentul în care privim design-ul relativ asemănător.

Pe acest reboot al seriei Cloud, cei de la HyperX au păstrat coloritul și finisajele elegante de la HyperX Cloud II. Astfel, regăsim același negru intens îmbinat cu elementele roșii specifice brandului, precum cadrul de aluminiu acum perforat, dar și cusăturile.

Banda transversală, dar și interiorul cupelor sunt confecționate din piele sintetică de o foarte bună calitate, sub care se află un strat de spumă cu memorie. Mulțumită acesteia, căștile acoperă perfect urechile și se ajustează formei acestora, și pot să vă spun că sunt absolut excelente pentru sesiuni lungi de gaming.

De asemenea, cupele se pot regla pe înălțime ceva mai mult decât în cazul Cloud II, ceea ce înseamnă că de această dată utilizatorii cu o circumferință mai mare a capului nu vor mai întâmpina probleme așa cum se întâmpla la modelele anterioare.

Conținutul pachetului

În pachetul acestui model găsim:

  • un cablu jack-jack de 1.3m, care acum este complet detașabil de căști
  • un prelungitor de 2m pentru conectarea cu două jackuri separate la calculator
  • microfonul detașabil
  • un săculeț de bună calitate pentru transport
  • manualul de utilizare

Cablul scurt cu un singur jack TRRS este perfect pentru utilizarea împreună cu telefonul mobil, cu un controller de Xbox One sau PS4 sau chiar și cu laptopuri ce dispun de intrare audio combo.

Pe cablu se găsește și un mic controller ce permite reglarea volumului și pornirea sau oprirea microfonului. Iar atât cablul scurt cât și prelungitorul de 2m pentru calculator au un înveliș textil împletit, ce continuă abordarea premium a modelelor anterioare.

Ceea ce lipsește din pachetul acestui model față de Cloud II este placa de sunet pe USB ce oferea sunet virtual surround, însă aceasta poate fi achiziționată separat. Pe de altă parte, pentru activarea funcțiilor surround, utilizatorii Windows 10 pot acum activa opțiunea Windows Sonic din setările plăcii de sunet, fără a fi nevoie de o soluție hardware separată.

De asemenea, Cloud Alpha nu oferă în pachet fețe de schimb pentru cupe, așa cum se întâmpla în cazul Cloud II, unde era disponibilă o pereche suplimentară de cupe cu finisaj textil.

Performanțe audio

Despre calitatea sunetului pot spune că, deși în cazul modelelor anterioare aceasta era superbă, Cloud Alpha vine pentru prima dată cu o îmbunătățire majoră, perfecționând ceva ce părea greu de perfecționat.

Asta pentru că spre deosebire de variantele anterioare care foloseau difuzoare disponibile pe piață, HyperX Cloud Alpha dispune de difuzoare de 50mm produse după specificațiile HyperX.

Noile difuzoare beneficiază din plin de un design cu două incinte, care ajută la separarea frecvențelor joase de cele medii și înalte. Și pot spune că această soluție a rezolvat cu brio micile distorsiuni din medii și înalte ce erau prezente pe Cloud și Cloud II.

Acum sunetul este cu adevărat echilibrat, curat și bine definit în orice melodie, joc sau film.

Microfonul este detașabil, iar poziția sa se poate regla cu ușurință în orice direcție. De asemenea, el dispune și de un pop filter destul de eficient.

Cei de la HyperX se mandresc cu faptul că acesta reduce considerabil zgomotele din jur atunci cand este folosit, lucru ce il face perfect pentru comunicarea în jocuri. Și pentru că tot a venit vorba despre comunicare, încă de pe cutia produsului aflăm ca HyperX Cloud Alpha sunt certificate oficial de către Discord și Teamspeak.

Concluzii

Concluziile sunt simple și cât se poate de clare: HyperX Cloud Alpha se pretează excelent atât la utilizarea în sesiuni de gaming cât și pentru muzică. Sunt extrem de confortabile și te țin captiv în lumea divertismentului, fara a-ți crea vreun disconfort la nivelul lobilor urechilor sau al capului.

Iar faptul că microfonul este detașabil este un plus gigantic, pentru că de îndată ce vei simți sunetul și confortul acestor căști, vei dori să le folosești nu doar la calculator sau consolă, ci oriunde te-ai afla.

HyperX Cloud Alpha sunt compatibile cu toate platformele de joc de generație curentă disponibile pe piață: PC, Mac, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Vive/Rift, și dispozitive mobile. Prețul lor este de aproximativ 450 de lei. Și merită fiecare bănuț.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.