[REVIEW] PC Garage Red Shocktrooper – Ne mai jucăm și noi?

Și uite că am ajuns și în 2018. Tehnologia, bat-o vina, trece prin momente de cumpănă în care prețurile sunt mari, stocurile mici iar cei care vor să-și cumpere o configurație de gaming încep să se uite și la sisteme preasamblate. Tot așa a ajuns pe la mine un PC de gaming de la PC Garage, pe numele de cod Red Shocktrooper. Să vedem ce știe să facă și dacă este o soluție fiabilă în aceste vremuri tulburi.

Ce avem sub capotă?

PC Garage Red Shocktrooper este un calculator puternic, optimizat pentru jocuri, ce are însă și puncte slabe. Să începem prin prezentarea configurației:

  • Procesor: AMD Ryzen 1400, un procesor quad core cu tehnologie SMT, care îi mai adaugă 4 nuclee virtuale
  • Placă de bază: GIGABYTE GA-AB350M-Gaming 3, dotată cu aproximativ tot ce ar avea nevoie un utilizator
  • Memorie RAM: HyperX Predator 8GB la 3000Mhz, încă suficienți pentru gaming în 2018
  • Placă video: Zotac GTX 1060 6GB, succesorul direct al lui GTX 970, cu 2GB VRAM în plus și frecvențe mai mari
  • Stocare: WD Caviar Blue 1TB, suficient pentru jocuri, filme și ce vă mai trece prin cap
  • Sursă: FSP Hexa Plus 500W, mult peste ce are nevoie acest PC ca și capacitate
  • Carcasă: Segotep Warship EVA Red, o carcasă destul de spațioasă și bine compartimentată

 

Acum că v-am prezentat configurația, începem deja să vedem lipsuri și locuri în care se putea mai bine:

  • PC de gaming în 2017/18 fără SSD?
  • Sursa chiar dacă are 500W, este de calitate oarecum îndoielnică, cu cabluri colorate (doh, din nou, în 2017?) și destul de gălăgioasă cât să devină agasantă
  • Carcasa nu este deloc atrăgătoare, dar asta este doar părerea mea. Calitatea construcției lasă de dorit, iar în 4000 de lei cred că se putea mult mai bine.

Pe lângă aceste minusuri, sistemul se comportă bine în jocuri, iar asta veţi vedea în următoarea parte a articolului.

 

Teste

Cum spuneam mai sus, configurația este potentă, iar în jocuri se comportă bine. Am ales să ocolesc jocurile eSports și să mă concentrez pe titluri mai serioase cu motivația că dacă Red Shocktrooper se va descurca în titluri AAA, jocuri precum Counter Strike: Global Offensive și League of Legends vor fi ca o gură de aer proaspăt și chiar așa a fost.

Assassin’s Creed Origins – Am rulat jocul pe preset-ul High din setări și rezultatele au fost mulțumitoare. AC Origins este recunoscut ca un joc optimizat defectuos, iar rezultatele obținute aici sunt ok.

Batman Arkham Knight – Un alt joc care a avut probleme cu optimizarea dar a fost remediată problema între timp. Încă este un titlu costisitor care arată foarte bine, iar rezultatele au fost bune.

Ghost Recon Wildlands – Alt joc Ubisoft, alt joc prost optimizat. Văd cumva un pattern?

 

Metro Last Light Redux – Sequel-ul lui Metro 2033 este folosit de mulți recenzori pentru teste de stres așa că l-am inclus și eu în listă.

 

Rise of the Tomb Raider – Lara Croft este modelată foarte frumos și zonele prin care o poartă aventura se ridică la nivelul așteptărilor. Un titlu optimizat bine care știe să folosească hardware-ul de care dispune.

Din câte puteți vedea, Red Shocktrooper reușește să iasă fără prea multe zgârieturi din toate testele de anduranță la care l-am supus și ca să revenim puțin și la jocurile eSport, în CSGO am avut între 150 și 250 FPS în funcție de hartă la setările cele mai mari, iar în Dota 2 am avut destule FPS-uri cât să susțin rata de refresh a monitorului pe care am testat PC-ul, 144Hz.

 

Păreri personale

PC Garage Red Shocktrooper este un sistem potent, într-adevăr, dar prețul la care este marketat este cam mare din punctul meu de vedere. Desigur, asta este direct proporțional cu creșterea prețurilor la memoria DDR4 și market crash-ul cauzat de toată nebunia cu minatul de monezi virtuale.

 

În gaming s-a descucat onorabil, dar în task-uri precum navigarea pe internet și utilizare generală se simte cam greoi datorită lipsei unui SSD. Carcasa și sursa m-au lăsat rece, dar asta poate fi privită ca o părere subiectivă. Per total sistemul merită, deoarece luate separat, componentele se duc cam în aceeași bani și nu primești nici asamblare și nici teste de stabilititate și tot ce mai înseamnă un sistem pre-asmblat.

Marinake
Marinakehttps://www.overheat.ro/
Andrei ma cheama, da' lumea imi zice Marinake. Sunt student pe la ceva facultate de jurnalism si imi place sa scriu despre jocuri si tehnologiile prin care ma pot bucura de acestea. Cica stiu si sa cant si sa desenez, dar astea-s irelevante :D
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.