[REVIEW] Call Of Duty: WWII – PS4

Copia de review a fost furnizată de către Activision Blizzard.

Seria Call Of Duty a avut în ultima vreme o mulțime de jocuri noi care s-au dovedit a fi cuie în coșciug pentru franciză. Decizia Activision de a seta ultimele trei jocuri CoD în viitor le-a permis acestora să ne aducă trei componente multiplayer rapide și haotice, în timp ce componenta single-player a fost neglijată, fiind plasată în plan secund.

Nemulțumirea fanilor și a criticilor, precum și decizia de anul trecut a competiției principale de a-și seta jocul într-o perioadă istorică, i-a determinat pe cei de la Activision să se întoarcă la originile seriei și să ne livreze un Call Of Duty în Cel de-Al Doilea Război Mondial.

Așa a apărut Call of Duty WWII, jocul review-ului de astăzi, care vrea să se întoarcă într-o perioada în care shooter-ele militare erau mai simple, mai memorabile și mai personale. Aș putea spune că WWII este ultima încercare de spălare a păcatelor a celor de la Activision, iar din fericire pentru ei, din punctul meu de vedere, este o încercare reușită…

POVESTE:

Povestea jocului urmărește un grup de soldați americani de la debarcarea lor pe plajele Normandiei în Ziua Z (6 iunie 1944) până în luna martie a lui 1945. Jucătorul va intra în pielea lui Ronald “Red” Daniels, soldat texan din Divizia Întâi de Infanterie a Statelor Unite.

Comparându-l pe Daniels cu protagoniștii jocurilor din trecut se vede un progres considerabil; acesta fiind mai uman și mai bine conturat de-a lungul campaniei. Deși personaj central, Daniels nu este singurul soldat pe care Call of Duty WWII pune accentul, alături de el fiind și camarazii săi de arme: Robert Zussman, Drew Stiles, Frank Aiello, Sergentul William Pierson și locotenentul Joseph Turner.

Cu excepția lui Zussman, care este spiritul squad-ului aș putea spune, și a sergentului Pierson, restul soldaților nu ies prea mult în evidență.

COD WWII

Pe parcursul celor 5 ore oferită de campania single-player, cei șase soldați de plumb ai noștri vor trece prin păduri înzăpezite și infestate cu naziști, vor elibera Paris de sub stăpânirea acelorași naziști și vor curăța Europa de orice poartă svastica pe braț.

COD WWII

Nu pot spune că cele 11 misiuni ale campaniei sunt 100% originale. Debarcarea în Normandia, eliberarea Parisului de sub stăpânirea nazistă și luptele armate prin pădurile Europei sunt scenarii des întâlnite în filme sau seriale cu tematica Celui de-Al Doilea Război Mondial, însă Call Of Duty WWII reușește cu brio să se inspire din acestea și să ne aducă cea mai explozivă astfel de experiență “istorică” din gaming de până acum.

GAMEPLAY:

Din punctul de vedere al gameplay-ului, WWII păstrează formula seriei Call Of Duty, fiind în mare parte identic cu jocurile precedente: vei urmări camaradul X, vei „curăța” numeroase camere pline ochi cu NPC-uri furioase care vor să-ți facă felul și vei conduce tancuri  și avioane prin Europa Centrală.

COD WWII

De această dată, camarazii de arme (cunoscuți și ca NPC-uri) nu mai sunt total inutili mulțumită abilităților speciale pe care le posedă. În timp ce jucătorul omoară inamici, meterul specific fiecărui membru din squad se umple și permite jucătorului să folosească abilitatea respectivului. Acestea variază de la muniție, la grenade sau health pack-uri.

Cele mai utile astfel de “cadouri” sunt health pack-urile deoarece Call Of Duty WWII renunță total la mecanică de viață regenerabilă. Aceste două aspecte, mecanica de squad și lipsă vieții regenerabile fac campania lui WWII să fie considerabil mai grea și mai interesantă decât vechile campanii ale seriei criticate pentru lipsa dificultății.

COD WWII

Decizia de a seta noul COD într-o perioadă istorică a transformat semnificativ și componenta multiplayer a jocului. Jucătorii nu mai au parte de exoschelete, de jetpack-uri, de drone sau de alte jucării ale viitorului.

Cu toate ca nu mai avem alerga pe pereți, meciurile din WWII își păstrează rapiditatea și rejucabilitatea. Pe lângă moduri clasice precum Team Deathmatch sau Kill Confirm, Call Of Duty WWII introduce War, un mod de joc nou foarte asemănător modului Payload din Overwatch.

În comparație cu celelalte moduri multiplayer, care încurajează o abordare independentă însăși prin natura meciului, modul War încurajează jocul în echipă și planificarea de strategii pentru îndeplinirea obiectivului.

Cea mai nouă adiție în suita modului online este Headquaters, hub-ul social al jucătorilor de multiplayer. Această zonă de socializare asemănătoare Tower-ului din Destiny vine cu propriile quest-uri, propria zonă de antrenament și oferă posibilitatea de a încerca jocuri retro de la Activision.

Cel de-al doilea mod online al oricărui joc Call Of Duty este Modul Zombies sau în cazul nostru Nazi Zombies. Setat într-un orășel din Bavaria, acest mod co-op te pune față în față cu valuri neîncetate de morți-vii naziști. Spre deosebire de modurile zombies ale COD-urilor precedente, locația și atmosferă din Nazi Zombies se potrivesc de minune cu tema generală a modului… știți voi.. morți-vii.

COD WWII

Grafică și Sunet

Nu cred că mai miră pe nimeni faptul că noul COD este de departe cel mai arătos joc al seriei: arme modelate atent, personaje detaliate și cutscene-uri CGI foarte bine animate.

Anul trecut lăudăm Infinite Warfare pentru peisajele spațiale realizate impecabil, anul acesta laud WWII pentru peisajele terestre realizate minuțios. Deși păduri, orașe europene și alte astfel de locații sunt prezente în multe shootere militare, atmosfera noului COD este de departe cea mai autentică.

Gloanțele zboară în toate direcțiile, grenadele explodează chiar lângă camarazii tăi, iar așchiile de lemn sar peste tot pe câmpul de luptă…  Că tot am adus vorba de arme, acestea arată, trag și se controlează mai greu, asemeni armelor originale din Cel de-Al Doilea Război Mondial.

COD WWII

Varianta testată de mine, cea de PS4, rulează în 1080p la 60fps-uri. Căderile de cadre nu sunt dese spre deosebire de bug-uri care mi-au afectat de cel puțin două ori experiența de joc și a trebuit să restartez checkpoint-ul.

Coloana sonoră este una dintre cele mai memorabile soundtrack-uri din întreaga serie, iar sunetul din joc este și el de o claritate incredibilă. Cu o pereche de căști pe cap, jucătorul este introdus în mijlocul războiului, fiecare glonț tras și fiecare grenadă care explodează se aud de parte ar fi exact lângă jucător.

Actorii vocali fac și ei o treabă excelentă în a da voce personajelor principale. Cea mai remarcabilă prezentă din distribuție este actorul Josh Duhamel ce îl interpretează pe Sergentul Pierson.

COD WWII

Silviu Pârvu
Silviu Pârvuhttps://www.overheat.ro/
Ziua e redactor la Overheat, iar noaptea este Batman. Individul se consideră înțelept precum Obi-Wan, șarmant asemeni lui Ezio, răzbunător precum Kratos și misterios ca însuși Cavalerul Negru. Îi plac filmele și cărtile bune, comics-urile, electronicele fel de fel, muzica rock și rap și iubește fetele care știu că pentru a fura inima unui băiat au nevoie de un cuțit. Cel mai grav dintre toate? Se intitulează "gamer"!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

2 COMENTARII

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.