[REVIEW] Uncharted: The Lost Legacy – PS4

Cine ar fi crezut vreodată că un joc din seria Uncharted va avea un alt protagonist? În ultimii 10 ani, Nathan Drake a fost sinonim cu jocurile Uncharted, reuşind să o detroneze pe Lara Croft în lupta pentru titlul de cel mai bun Tomb Raider din gaming.

Odată cu Uncharted 4, Drake “s-a pensionat” şi a lăsat alţi căutători de comori să descopere vestigiile peste care el nu a dat în carieră sa. Graţie deciziei lui Drake (dar şi a binevoinței celor de la Naughty Dog) avem Uncharted: The Lost Legacy, un joc iniţial gândit drept un Story DLC pentru Uncharted 4, dar care a sfârşit prin a deveni un spin-off standalone al seriei de aventură.

Cu un preţ mai mic, o durată de joc decentă şi cu o nouă comoară de descoperit, The Lost Legacy îşi propune să fie o nouă doză de Uncharted pentru fanii seriei, dar şi un portal mai accesibil pentru cei care nu au descoperit încă fascinantă serie de jocuri. Acest review îşi doreşte să răspundă la întrebarea voastră arzătoare: merită sau nu Uncharted: The Lost Legacy?

 

Poveste

Povestea lui The Lost Legacy le are în centru pe Chloe Frazer, vechea parteneră a lui Drake (pe care fanii jocului au întâlnit-o pentru prima dată în Uncharted 2) şi pe Nadine Ross, antagonistul feminin din Uncharted 4.

Cele două protagoniste se află în căutarea Fildeşului lui Ghanesh, un artefact indian ce valoareaza bani grei pe piaţa neagră. Chloe şi Nadine nu vor Fildeşul doar de dragul aventurii, fiecare având propriile motivaţii: pentru Chloe, Fildeşul este “o moştenire de familie” deoarece tatăl ei şi-a dedicat viaţa găsirii acestui artefact; pentru Nadine însă, Fildeşul este pur şi simplu o comoară preţioasă de care are nespusă nevoie dat fiind faptul că această şi-a pierdut poziţia de lider al grupării de mercenari Shoreline.

Încă din motivaţiile lor ne putem da seama că cele două au personalităţi şi valori diferite, iar aventura acestora este una diferită faţă de cele ale lui Drake.

Uncharted

Personajul negativ al acestui joc este Asav, liderul rebeliunii din India care doreşte Fildeşul pentru propriile scopuri necurate. Fără să detaliez mai mult, acest antagonist că este puternic, influent şi foarte inteligent, fiind mereu cu un pas în faţa fetelor noastre, Chloe şi Nadine.

Uncharted

Nu pot spune că am fost dat pe spate de naraţiunea noului Uncharted, care, comparată cu poveştile titlurile precedente, este mai scurtă şi mai puţin dezvoltată. Cu toate acestea, consider ca nu este un aspect care m-a deranjat așa de rău. Lost Legacy este încă o poveste de aventură a universului Uncharted, cu şarmul şi cu lipsurile ei, dar per total primul spin-off Uncharted reuşeşte să ţină pasul cu aventurile originale ale lui Drake.

 

Gameplay

Ca şi în cazul lui Uncharted 4, Lost Legacy este un third-person action adventure cu împuşcături, platforming şi rezolvare de puzzle-uri.

Toate mecanicile de gameplay prezente în titlul de anul trecut se întorc şi în acest joc: gunplay-ul se comportă identic, grappling hook-ul şi ţăruşul pentru căţărat se întorc, iar puzzle-urile, cu toate că sunt semnificativ mai multe, funcţionează în aceeaşi parametri.

Singura diferenţă notabilă faţă de titlurile precedente este bineînţeles personajul controlat de jucător, întrucât gamerul o va controla pe Chloe, nu pe Drake.

Uncharted

Cel mai rafinat aspect al gameplay-ului, preluat,dar mult îmbunătăţit din Uncharted 4, este explorarea mediului semi-open-world. Dacă în tiltul precedent, capitolul Madagascar oferea o oarecare libertate de explorare, capitolul The Western Ghats din Lost Legacy este fără îndoială cel mai mare spaţiu explorabil din seria Uncharted. Acest nivel are o mulţime de temple, vestigii ascunse, vehicule, dar şi un relief impunător.

Uncharted

Deşi în mare parte The Lost Legacy este un Uncharted 4.5, acesta vine şi cu câteva noutăţi în materie de gameplay. Cea mai notabilă adăugire este sistemul de lock picking implementat în joc prin are Chloe poate deschide diferite uşi şi crate-uri.

În aceste crate-uri jucătorul va descoperi muniţie, arme şi comorile deja nelipsite în seria Uncharted. Că tot am menţionat comorile, graţie unui obiectiv arheologic opţional din prima jumătate a jocului, Chloe va putea intră în posesia unui artefact misterios care, aflat în proximitatea altor comori, va scoate zgomote.

Uncharted

Însumând aproxmativ 8 ore de gameplay, campania single-player a lui The Lost Legacy nu vine cu foarte multe noutăţi, însă păstrează mecanicile şi elementele de gameplay consacrate ale seriei create de Naughty Dog. De asemenea ţin să menţionez că întreagă componentă Multiplayer a lui Uncharted 4 este inclusă şi în acest pachet, componentă ce sporeşte simţitor rejucabilitatea acestui titlu.

 

Grafică şi Sunet

Ca orice joc Naughty Dog de până acum, Uncharted The Lost Legacy îşi doreşte cu ardoare să fie încoronat drept cel mai arătos joc de pe PS4. În mare parte acest lucru este adevărat, dat fiind faptul că Uncharted 4 a fost la vremea să cel mai impresionat joc din punct de vedere grafic. În momentul de faţă singurul joc de consolă care arată la fel de bine sau poate mai bine decât cele două titluri Uncharted lansate recent este Horizon Zero Dawn.

Uncharted

Uncharted

Folosind motorul grafic din Uncharted 4, The Lost legacy ne aduce modele de personaje foarte detaliate, peisaje superbe şi o iluminare impresionantă. Detalii minore precum ridurile de pe fața lui Chloe sau animația personajului fac din noul Uncharted un exemplu de urmat când vine vorba de grafică realistă.

Bineînțeles, aceste detalii nu schimbă cu nimic experiența de joc, dar sunt acolo pentru a face The Lost Legacy un pachet complet din mai toate punctele de vedere. Din păcate, această grafică uluitoare vine cu un mic dezavantaj: imposibilitatea consolei PS4 de a rula jocul la 60 de cadre pe secundă. Ca rezultat, campania single-player rulează în 1080p la 30 fps (sau 4K la 30 fps pe PS4 Pro).

Uncharted

Capitolul la care toate jocurile Uncharted au excelat este sunetul. Avem o coloană sonoră bine ritmată, cu melodii reprezentative pentru evenimentele de la ecran. Împușcăturile, exploziile, motoarele mașinilor, roțile acestora în noroi, toate aceste efecte sonore par desprinse dintr-un film de aventură, eventual unul cu celebrul Indiana Jones în rolul principal.

Vocile persoanjelor sunt şi ele de nota 10. Deşi Nolan North nu este prezent pentru a-i da voce lui Drake, Claudia Black (vocea lui Chloe) şi Laura Bailey (vocea lui Nadine) reuşesc să portretizeze două personaje credibile cu care orice jucător va empatiza.

Uncharted

Silviu Pârvu
Silviu Pârvuhttps://www.overheat.ro/
Ziua e redactor la Overheat, iar noaptea este Batman. Individul se consideră înțelept precum Obi-Wan, șarmant asemeni lui Ezio, răzbunător precum Kratos și misterios ca însuși Cavalerul Negru. Îi plac filmele și cărtile bune, comics-urile, electronicele fel de fel, muzica rock și rap și iubește fetele care știu că pentru a fura inima unui băiat au nevoie de un cuțit. Cel mai grav dintre toate? Se intitulează "gamer"!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.