[REVIEW] ASUS ROG Strix Impact – Mic, dar rău

În ultima perioadă ASUS a avut o prezență foarte activă pe piața de periferice dedicate gamerilor, iar după ce nu cu mult timp în urmă am scris un review pentru una dintre tastaturile lor de gaming, ASUS Cerberus Mech RGB, review-ul de astăzi se adresează unui mouse din catalogul gamei Republic of Gamers. Este vorba de ASUS ROG Strix Impact, un șoricel ceva mai special așa că rămâneți împreună cu mine ca să aflați dacă poate fi următorul vostru mouse de gaming sau dacă va fi trecut cu vederea.

 

Ce primim în pachet?

Dacă este ceva ce iese în evidență mai mult decât mouse-ul în sine, sigur vorbim despre cutie. În prim-plan este o imagine a produsului, dar mai proeminent pare logo-ul Strix, care este multicolor, oferindu-ne un indiciu în legătură cu capabilitățile RGB a mouse-ului. În colțul din dreapta sus este prezent și logo-ul Republic of Gamers care atestă că avem de-a face cu un produs dedicat împătimiților de jocuri video.

*Conținutul cutiei este compus din mouse, care este protejat de două plastice care i-au luat forma perfect, două abțibilduri ROG și documentația aferentă.

 

Calitatea construcției și caracteristici

Ceea ce face ASUS ROG Strix Impact să fie un mouse premium este calitatea construcției și tehnologiile “de sub capotă”. Avem parte de un design ambidextru, adică se potrivește atât celor dreptaci, cât și stângacilor. De aici rezultă și plusuri, dar și minusuri.

Chiar dacă se adresează unui număr mai mare de utilizatori, Strix Impact nu are niciun buton lateral. Designerii și inginerii de la ASUS puteau să introducă ceva în genul unui buton care parcurge toată laterala mouse-ului, pe ambele părți, pentru a oferi un mic plus. Aceste butoane adiționale au devenit un standard pentru un mouse adresat gamerilor deoarece pot oferi un avantaj în utilizare, în funcție de jocul preferat.

Mai sus am pomenit ceva de luminițe. Strix Impact are pe spate un logo Republic of Gamers care se întâmplă să fie RGB și poate fi personalizat cu ajutorul softului ROG Armoury. Chiar dacă dispune de iluminare RGB, aceasta este amplasată cam haotic, fiind imposibil de văzut în timpul utilizării deoarece o acoperi cu palma, indiferent de grip-ul pe care îl folosești.

De asemenea, trebuie menționată și compatibilitatea tehnologia ASUS Aura care poate sincroniza toate componentele și perifericele care se folosesc de ea pentru a oferi o iluminare uniformă pe tot spațiul de lucru, începând de la mouse și tastatură, până la interiorul calculatorului.

Pe partea de performanță avem o combinație între senzorul Pixart PMW 3310 și switch-urile Omron D2FC-F-K. Chiar dacă senzorul nu mai este vârful de gamă de la Pixart, fiind înlocuit de noul PMW 3360, Strix Impact este un mouse foarte precis care s-a dovedit de nădejde în jocurile pe care l-am testat, dar despre asta voi vorbi mai târziu. Switch-urile Omron D2FC-F-K garantează o durată de viață de 50 de milioane de apăsări, fapt care face din acest mouse o investiție destul de bună, fiind o șansă mai mare de a vinde calculatorul sau laptop-ul cu totul înainte de a strica mouse-ul.

 

Experiență personală

Nu sunt cel mai hardcore gamer din lume, iar în ultima perioadă am jucat mai mult titluri single player, dar am trecut cu Strix Impact prin câteva sesiuni de Counter Strike Global Offensive și Call of Duty Modern Warfare Remastered și pot să spun că mi-a oferit o experiență plăcută.

Counter Strike Global Offensive

În cazul CS: GO am fost chiar uimit cât de bine m-am descurcat cu acest mouse. Am sesizat din primele două minute absența butoanelor laterale, care cel puțin pentru mine sunt vitale pentru push-to-talk, dar haideți să vă povestesc despre experiența de joc. Pentru daily use și gaming folosesc un Steelseries Rival 300, așa că trecerea la acest ASUS mi s-a părut puțin cam ciudată. Este ceva cam mic pentru mână mea, dar din fericire folosesc claw grip iar asta a compensat în mare măsură.

Am setat DPI-ul la 600 iar sensitivitatea din joc o țin la 1.7, iar diferența de la Rival 300 la Strix Impact s-a simțit. Chiar dacă este mai mic și nu are butoane laterale, mouse-ul vedetă al acestui review mi s-a părut mai precis și nu există nici un fel de delay între ce îi dictez eu să facă și ce feedback primesc.

Pentru un jucător de CSGO de nivel mediu (Master Guardian II), am simțit că acest mouse chiar face față meciurilor competitive care te fac să strângi din dinți în situații în care rămâi singur contra doi sau mai mulți adversari, sau în situația în care joci cu un AWP și ai nevoie de acuratețe maximă. Da, am simțit lipsa butoanelor laterale, iar mâinile mele imense s-au simțit cam goale cu Strix Impact, dar per total experiența nu a fost atât de rea pe cât m-am așteptat.

Call of Duty Modern Warfare Remastered

Da, da, știu. Este un contrast măricel între CSGO și MWR, dar îmi plac ambele titluri așa că am testat mouse-ul și în jocul care mi-a făcut copilăria mai frumoasă. În comparație cu CS: GO nu mai este nevoie de aceeași acuratețe dar nici aici nu m-a dezamăgit micuțul mouse. Lipsa butoanelor laterale nu s-a simțit deloc deoarece nu le folosesc în acest joc, iar ca și în cazul CSGO, nu m-a lăsat baltă când a trebuit să joc cu o armă cu lunetă și să omor un adversar care stătea pe burtă lângă o piatră.

Și în cazul MWR, Strix Impact mi-a oferit o experiență bună, iar după câteva ore de utilizare deja mâna mea începuse să se obișnuiască cu dimensiunile mouse-ului.

Watch Dogs 2 și Ghost Recon Wildlands

Jocurile de la Ubisoft sunt mica mea plăcere vinovată și le consider o gură de aer proaspăt de la jocurile online competitive.

Sunt genul de om care în timp ce conduce o mașină în third person, sau “din spate”, mișcă mouse-ul ca să se holbeze la mediul înconjurător, fie că vorbim de peisajul urban al  orașului San Francisco din WD2 sau Bolivia sălbatică din GRW. Nu am întâlnit delay în cazul comenzilor sau când trebuia să refixez camera ca să nu mă urc peste nenea cu dubiță din fața mea

Același lucru este valabil și pentru echipamentele din joc, precum dronele, pe care le controlez din mouse și am reușit să nu le bușesc de nimic și să le bag prin toate gurile de ventilație atât de întâmplător amplasate pe hărțile ambelor jocuri.

 

E bun?

Pe scurt, da. Este un mouse bun și precis care este potrivit pentru orice joc.

Că să pot oferi un răspuns mai elaborat și ceva mai specific trebuie să fac un balans între punctele pro și cele contra așa că să le punem în revistă:

PRO:

  • Calitate înaltă a construcției;
  • Senzorul Pixart PMW 3310 este (încă) foarte bun;

 

CONTRA:

  • Este mic! Serios, este un mouse de mici dimensiuni care pentru mine a reprezentat un minus pentru că frecam podul palmei de mousepad mai mult decât eram obișnuit;
  • Sigla ROG iluminată RGB este puțin cam inutilă în utilizare deoarece o acoperi cu palma;
  • Nu are butoane laterale.

 

Verdict

Luând în considerare argumentele pro și contra pe care le am pentru acest mouse nu mai pot spune atât de convins că îl recomand. Personal, nu aș înlocui Rival 300-le cu Strix Impact, dar poate sunt persoane pentru care dimensiunile reduse ale mouse-ului și lipsa butoanelor laterale nu sunt un drawback atât de mare.

Dacă ar fi să mă pronunț în legătură cu prețul, în momentul de față este disponibil la 268 de lei la Media Galaxy / Altex. Nu este nici cel mai mare preț, dar nici cea mai bună ofertă și la aceeași sumă aș recomanda un Steelseries Rival 300 sau un Razer Deathddder.

Marinake
Marinakehttps://www.overheat.ro/
Andrei ma cheama, da' lumea imi zice Marinake. Sunt student pe la ceva facultate de jurnalism si imi place sa scriu despre jocuri si tehnologiile prin care ma pot bucura de acestea. Cica stiu si sa cant si sa desenez, dar astea-s irelevante :D
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.