Concluzii
Acum că am văzut, am inspectat, analizat, cercetat, admirat și adulmecat întrebarea finală a oricărui cititor este “Oare merită?”. Eu sunt genul de persoană care preferă să investească un pic mai mulți bani și să mă țină acea placă video (sau orice altă componentă) o durată mai lungă de timp când vine vorba de performanță.
În cazul nostru de față, pot spune că MSI GTX 1080 GAMING X este “future proof” și îți va asigura fragurile și liniștea sufletească mulți ani de acum înainte, atât la rezoluții Full HD, cât și 2K. Chiar dacă se încearcă tranziția la 4K și sunt încrezător că această placă video este capabil să ruleze fără probleme la acea rezoluție, încă nu avem software-ul optimizat pentru acest lucru. Și nu doar atât!
Trebuie să mai investești și într-un monitor 4K, iar prețurile încă nu au devenit suficient de acceptabile pentru consumatorul de rând ca să își permită acest lux. Bine, tehnic vorbind, dacă îți permiți un GTX 1080 e posibil să mai ai ceva bănuți rămași și pentru un monitor, dar după cum ziceam, poate strângi de ceva vreme acei bani fix pentru placa video. Pe de altă parte, dacă te coafează experiența VR, atunci trebuie să știi că MSI GTX 1080 GAMING X este certificată să îți ofere acest privilegiu.
Un alt aspect pe care trebuie să îl luați în considerare este că prețurile au scăzut în ultima vreme, media fiind la 2600-2800 de lei, mulțumită apariției lui 1080ti și e posibil să mai vedem o scădere când se apropie AMD Vega.
Surprinzător, chiar dacă placa are mulți cai sub capotă nu am văzut ca temperatura de operare să depășească cumva 70 de grade Celsius, asta mulțumită soft-ului care ajustează în mod constant turația ventilatoarelor în funcție de sarcina de lucru, la care mai contribuie și design-ul Twin Frozr VI ce ajută suplimentar la dispersia căldurii, în condiții optime de silențiozitate
Per total general, MSI GTX 1080 GAMING X este o placă video foarte performantă, rece, silențioașă și eficientă, iar de la noi primește un “deșt” în sus.