[Review] MSI GE62 7RE Apache Pro. Un laptop care toarce și face

Seria GE a celor de la MSI este ușor de recunoscut prin simpla privire a texturilor și formelor de pe suprafețele sale. GE62 nu dezamăgește. Arată la fel de bine precum se și comportă în gaming.

Suprafețele texturate de aluminiu îi conferă un aspect relativ serios, iar schema de culoare roșu-negru nu avea cum să dea greș. Pot spune că, spre deosebire de unele modele ale competitorilor, GE62 arată mai puțin a jucărie SF și mai mult a produs făurit cu grijă de un specialist care înțelege că unii gameri au mai mult de 10 ani.

Pentru un laptop de gaming cu ecran de 15.6”, m-am bucurat să constat că greutatea este de doar 2.4 kg, deci portabilitatea nu a fost compromisă în favoarea performanțelor.

Pe de altă parte, eu nu m-am înțeles bine cu tastatura acestui model, asta deși este creată în colaborare cu un colos al industriei de periferice de gaming: Steelseries. Am simtit că tastele sunt prea distanțate pentru gustul meu, lucru ce a necesitat o perioadă de acomodare de câteva ore până am ajuns la o acuratețe mulțumitoare în cazul redactării de texte.

Partea bună este că tastatura este RGB și poate fi controlată din software-ul Steelseries Engine 3. Se poate stabili o culoare diferită pentru fiecare dintre cele 3 zone de iluminare, dar și unul dintre efectele de iluminare cu care Steelseries a înzestrat această tastatură.

În schimb, touchpadul a fost pe placul meu din toate punctele de vedere. Mi-a plăcut în mod special textura de pe suprafața sa, care devine ca un fel de ghidaj pentru degete și crește acuratețea mișcărilor. Am întâlnit, însă, și oameni cărora nu le place deloc acest tip de suprafață.

Ecranul acestui laptop are rezoluție Full HD, iar cei de la MSI au integrat un și un software (True Color) ce oferă control asupra modului de redare a culorilor, așa cum suntem obișnuiți în cazul monitoarelor pentru calculator. Unghiurile de vizualizare sunt foarte bune, ceea ce mă face să cred că modelul testat de mine are panou IPS.

Deasupra ecranului găsim și o cameră web relativ ok, dar pe care probabil nu o vei folosi pentru stream sau înregistrări serioase, ci doar pentru conversații pe Skype. Asta pentru că este doar ”relativ ok”, după cum spuneam. Și are o rezoluție maximă de 1280×720, la 30fps.


Sunetul
acestui laptop este unul care m-a surprins. Nu neapărat prin fidelitate, deși nici aici nu se descurcă rău, însă spațialitatea oferită de cele 4 difuzoare Dynaudio dispuse frontal, sub palmrest, este magică. Cel puțin atunci când laptopul este ținut pe o masă. Cu laptopul ținut în pat sau pe picioare, sunetul își pierde din caracteristici.

 

Și dacă tot am vorbit despre sunet, este cazul să abordez și subiectul sistemului de răcire. Ei bine, partea bună este că răcirea funcționează destul de bine. Placa video este menținută destul de rece – sub 70 de grade – mai mereu, însă procesorul mi-a ajuns în 92 de grade în anumite teste, ceea ce nu este foarte confortabil la nivel psihologic.

Din fericire, suprafața laptopului s-a încălzit foarte puțin. Partea mai puțin bună este că sistemul de ventilație este destul de zgomotos, iar MSI pare să se mândrească un pic cu asta… altfel nu înțeleg de ce au inclus pe tastatură un buton care turează ambele ventilatoare la maximum, la cerere.

Pentru a reduce temperaturile, zgomotul și consumul de baterie, MSI a inclus sub formă software câteva profiluri de funcționare – Turbo, Sport, Comfort, Eco si Power Options. Primele 4 reprezintă diverse variații de la overclock la underclock, iar Power Options respectă configurația stabilită de utilizator în Control Panel-ul din Windows.

Principalele porturi prezente pe laturile acestui laptop sunt:

  • 2 porturi audio de 3.5mm (căști și microfon)
  • 1 x RJ-45 (placă de rețea Kiler E2500),
  • 2 x USB 3.0 Tip A, 1 x USB 3.1 Gen2 Tip C
  • 1 x USB 2.0 Tip A, 1 x HDMI (ce susține 4K@30Hz)
  • 1 mini DisplayPort (4K@60Hz, 1080p@120Hz).

Cu ultimele două puteți extinde setup-ul într-un adevărat triple monitor.

Pe laturile laptop-ului mai putem găsi și o unitate optică DVD Super Multi și un card reader SD foarte util pentru cei ca mine, adică dependenți de aparatul foto.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.