Periferice Omen & Concluzii
Atunci când am primit calculatorul, mi-au fost oferite spre testare şi câteva periferice și accesorii: OMEN Keyboard with Steelseries, OMEN Mouse with Steelseries şi OMEN Mouse Pad with Steelseries și OMEN Headset with SteelSeries.
De ce se numesc toate “with Steelseries”? Pentru că sunt rebrand-uri ale unor produse consacrate ale producătorului de periferice. HP a decis ca perifericele OMEN să fie produse de cei ce se pricep cu adevărat la acest domeniu.
OMEN Mouse with Steelseries este un rebrand al cunoscutului Steelseries Rival 300. Are aceeași formă pe care mulți gameri o adoră, dar și același senzor optic de 6500 dpi. Mai mult decât atât, toate funcțiile mouse-ului pot fi controlate prin softul Steelseries Engine. Inclusiv tipul de iluminare a celor 2 elemente luminoase: rotița scroll și logoul OMEN.
Mouse padul OMEN este o variantă custom de pad Steelseries QCK, deci nu ai cum să greșești atunci când alegi unul pentru biroul tău. Eu folosesc un QCK+ de peste 2 ani și nu mă pot despărți de el.
Tastatura nu este nimic altceva decât un Steelseries Apex 350. Din nefericire, nu este o tastatură pe gustul meu, însă cunosc destui gameri care folosesc Apexuri zi de zi. Tastele au o cursă foarte scurtă (lucru teoretic mai bun pentru gaming), comutarea se face pe bază de membrană de cauciuc și există o multitudine de butoane multimedia și macro. Mai mult decât atât, este și full RGB, cu 5 zone de iluminare.
În final, căștile OMEN sunt, de fapt, niște Steelseries Siberia 200, o pereche de căști cu care pot spune că mă înțeleg foarte bine. Pe toată durata testelor am utilizat această pereche de căști și m-am lăsat cuprins întru totul în lumea jocurilor pe care le testam. Căștile au microfon retractabil ce se poate porni sau opri din telecomanda de control, ce este dispusă pe firul căștilor. Tot acolo se află și un potențiometru de volum. Cu adaptorul din pachet, căștile se pot conecta și la dispozitive cu mufă combo (jack TRRS), precum telefoane mobile sau tablete.
Concluzii
Ce poți spune după ce interacționezi cu un astfel de monstru? Este un concept interesant care pare să funcționeze atât dintr-un punct de vedere estetic cât și din unul funcțional. Din nefericire, modelul pe care l-am primit la teste dispunea de un procesor Intel din seria 6 (nu 7) și o placă de bază cu chipset din seria 100 (nu 200). Acest lucru nu afectează într-un mod major părerea mea sau performanțele sistemului – cu toții știm că noua serie de procesoare a adus o îmbunătățire prea mică pentru a conta cu adevărat.
Partea bună este că aceste configurații de generație precedentă se pot găsi la un preț mai bun decât cele actualizate la Kaby Lake. Deci, la capitolul ”bang for the buck” punctează mai bine. Chiar cu câteva zile în urmă văzusem modelul din acest review în stoc la Altex, la un preț relativ atractiv: 10.000 de lei. Între timp s-a epuizat stocul, dar sigur se găsesc alternative din seria Skylake a lui Omen X.
Căror persoane le este dedicat un astfel de sistem? Celor ce își permit să investească în jucării de top, care nu doar că funcționează bine, dar și arată bine și reprezintă experimente curajoase. Celor ce nu vor să se complice cu builduri custom, ci vor un sistem care să funcționeze bine de la prima cheie, fără complicații. Celor ce apreciază valoarea oferită de carcasă, de sistemul cu trei incinte, de posibilitățile de upgrade de service-ul HP.
OMEN X nu este pentru toată lumea, dar este perfect pentru cei ce și-l permit și simt că au nevoie de el. Este acest sistem pentru mine? Clar nu. Dar îl apreciez foarte mult pentru suflul proaspăt pe care l-a adus pe piață.