[REVIEW] Philips 258B6QJEB – putere la 2K

Monitoarele astea. Nu poți trăi cu ele, dar nici fără ele. Sunt precum un companion pe care îl întâlnești la tot pasul sub diverse forme și mărimi și îți încântă privirile cu imagini de care ai nevoie sau care îți trezesc interesul.

Tehnic vorbind, dacă ne uităm cu atenție, unele dintre gadget-urile noastre vin dotate cu “monitoare” mai mici pentru a se potrivi unui șablon predefinit.

Totuși, ne vom îndrepta atenția către acele monitoare care tronează cu mândrie și eleganță pe birourile noastre fie că sunt cele personale sau de la serviciu.

Astăzi vom servi împreună un review bine garnisit a monitorului LCD Philips 258B6QJEB de 25 de inchi, capabil să te încânte cu o rezoluție Quad HD (2560 x 1440). Să vedem cât de bine pică pe retină! 😀

Philips 258B6QJEB

Ce avem în cutie?

Chiar dacă vorbim de un monitor de 25 de inchi care este măricel, cutia acestuia mi s-a părut destul de compactă, dar și ușor de transportat, mulțumită design-ului bine gândit. De asemenea, pe ambalaj regăsești informațiile de bază cu privire la produs ca să îți poți face o idee cu privire la performanțele acestuia.

În cutie avem următoarele:

  • Monitorul cu suportul acestuia
  • Manual de utilizare
  • Garanție
  • Cablu VGA
  • Cablu DVI
  • Cablu alimentare
  • Cablu audio

Specificații tehnice și construcție

Haideți să începem mai cu partea de construcție a.k.a exteriorul și după vom trece mai departe la specificațiile tehnice. În mare parte, atât carcasa monitorului, cât și standul acestuia sunt realizate dintr-un plastic mat negru + gri, destul de ușor, dar în același timp suficient de rezistent pentru a menține în echilibru întreg ansamblul.

Standul monitorului poate fi ajustat pe înălțime cu până la 130 mm, permite o pivotare de 90 de grade, o rotire de 65 de grade la stânga sau la dreapta și un unghi de înclinare între -5 grade și 20 de grade. De asemenea, înspre baza standului ai parte și de un orificiu care îți facilitează wire management-ul.

Așa cum am menționat mai sus, ecranul monitorului este de 25 de inchi, de tip LCD AH-IPS, acompaniat de un sistem de iluminare de fundal W-LED.

Rezoluția maximă pe care o poate genera este de 2560 x 1440 la 60Hz, cu un timp de răspuns de 5 ms, contrast 20.000.000:1, unghi de vizionare de 178 de grade stânga-dreapta, o paletă de 16 milioane de culori, la care trebuie să notez și prezența sRGB-ului.

Când vine vorba de conectivitate avem două porturi USB 2.0, două porturi USB 3.0, un port VGA, un port DVI- Dual Link, un port DisplayPort, un port HDMI, un port intrare audio PC și un port pentru ieșirea căștilor.

Nu în ultimul rând trebuie să mai menționez și butoanele capacitive de pe monitor, regăsite în partea dreaptă jos și cele două difuzoare incorporate de 2W fiecare.

Experiența personală

Primul lucru pe care aș vrea să îl punctez este că monitorul nu se adresează unui segment specific de utilizatori, fie că vorbim de gameri sau graficieni, ci este mai mult un all rounder ceea ce îi asigură un grad de versatilitate pentru diferite activități, mai ales dacă folosești funcția SmatImage pentru a selecta unul dintre modurile de utilizare disponibile: Birou, Fotografie, Film, Joc, Economie.

Un alt aspect care mi-a plăcut la acest monitor este rama destul de îngustă care îți permite să te bucuri de o suprafață mai mare a ecranulu și chiar să îți creezi configurații cu monitoare multiple pentru un plus de multitasking.

Panoul AH-IPS, spre deosebire de alte panouri IPS oferă un plus de acuratețe când vine vorba de culori, o densitate a pixelilor per inch crescută și un mod de transmitere a luminii mai eficient.

Totuși, pentru a vedea cât de bine se descurcă acest produs am decis să îl supun câtorva sesiuni de gaming în diverse jocuri ca să observ cât de bine este reprezentată paleta de culori, plus un test în Photoshop și nu în ultimul rând un film, ca poate unii dintre voi mai sunt și cinefili.

Cu ajutorul meniului SmartImage am setat display-ului monitorului în funcție de categoria de teste efectua. În urma acestui lucru, am observat că în modul gaming zonele întunecate sunt mai bine luminate, astfel încât jucătorului îi este mai ușor să observe inamicii. În modul fotografie ai parte de un boost de sharpness, iar culorile par mai vii ca să te ajute să vezi și detaliile mici.

În modul film culorile mi s-au părut un pic mai reci, iar contrastul a fost și el un pic sporit, ținând că unii dintre noi poate vrem să ne întindem pe canapea și vrem să avem în continuare o vizibilitate bună.

În urma acestor verificări am observat că reproducerea culorilor este destul de fidelă, fie că vorbim de gaming, editare foto sau video-uri. Am încercat să acord atenție spectrului negru + alb, să văd cum se prezintă, mai ales că se pune mare accent ca aceste nonculori să nu fie spălăcite sau să tindă către alte nuanțe, cum ar fi negrul să fie mai mult un gri șters, dar aici nu este cazul.

Trebuie să mai menționez că cei de la Philips au avut grijă să implementeze și o tehnologie FlickerFree care să reducă stresul asupra ochilor tăi, mai ales când stai în fața calculatorului pentru perioade îndelungate.

Nu în ultimul rând, prezența standului ajustabil a fost binevenită și mă bucur că aproape a devenit un standard de ergonomie care ne asigură un plus de confort atunci când avem nevoie.

Stă bine pe retină?

Per total general pot spune că monitorul Philips 258B6QJEB este un bun all arounder din punct de vedere al performanței. Atâta timp cât îl veți seta în modul corespunzător el își va face treaba cu brio. De asemenea, combinația dintre materialele utilizate și design-ul inteligent oferă monitorului un aspect îngrijit și elegant. Prețul acestui produs se situează undeva în jurul valorii de 1300 de lei.

 

Sursă poză Overwatch: [deviantart]

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.