The Land of Eyas a fost lansat de curând pe platforma Steam, fiind un joc dezvoltat de către și publicat de către Rising Star Games. The Land of Eyas prezintă povestea unui băiețel ce și-a pierdut memoria, fiind nevoie de Seer Stones pentru a-l ajuta să-ți recapete memoria. Într-o lume ce conține două forțe gravitaționale, puzzle-uri sunt aștezate în drumul jucătorului pentru a-și croi drum prin labirintul plin de obstacole și a conduce protagonistul poveștii înapoi acasă.
GAMEPLAY:
Gameplay-ul începe în The Shrine, locul de unde pleacă toate accesele către nivelurile jocului. Pe măsură ce jucătorul completează câte un nivel, un altul se va deschide în The Shrine. Principalul obiectiv al fiecărui nivel este ca Seer Stone-urile să fie colecționate pentru ca personajul principal să își poată recăpăta memoria și a ajunge acasă. Nivelul de dificultate crește de la level la level, astfel că puzzle-urile vor fi din ce în ce mai complexe, întrucât cele două forțe gravitaționale se îmbină în fiecare nivel de așa natură încât dezavantajul ce-l oferă una va fi avantajul celeilalte.
Totodată, fiecare nivel poate conține obstacole, precum și chei de colecționat pentru a deschide zonele în care se află seer Stone-urile. Peisajul nivelului se poate schimba în funcție de cum jucătorul oscilează între cele două forțe gravitaționale. De exemplu, dacă într-un nivel există formațiuni mult prea înalte pentru un normal jump, folosirea celeilalte forțe gravitaționale va face acele formațiuni să devină accesibile jucătorului.
Anumite niveluri pot conține și Whisp-uri, care sunt de fapt frânturi din memoria personajului principal, ceea ce înseamnă că acesta începe treptat să-și recapete memoria și vă aduce cu un pas mai aproape de finalul jocului.
Obstacolele din joc trebuiesc trecute cu grijă, întrucât ele pot afecta progresul din nivelul respectiv.
The Land of Eyas vine la pachet și cu 17 Achievement-uri pe platforma Steam.
GRAFICĂ:
The Land of Eyas are o grafică destul de interesantă, în care se îmbină mai multe stiluri artistice. Paletele de culori variază de la un nivel la altul și, totodată, tematica peisajului se schimbă de la level la level. Jucătorul poate vedea peisaje de o luminozitate intensă, peisaje inspirate din natură, industriale și așa mai departe.
Și ceea ce e cel mai drăguț la acest indie game: Eyas poartă un costum de pisică!
Date fiind cele mai sus menționate, putem spune că The Land of Eyas are o grafică unică, deținând o diversitate a tematicii fiecărui nivel, fapt ce este destul de rar întâlnit în majoritatea jocurilor indie.
POVESTE:
Principala poveste a acestui joc o reprezintă amalgamul de amintiri ce trebuiesc readuse lui Eyas, jucătorul descoperindu-le pe tot parcursul gameplay-ului prin Seer Stones. Trebuie menționat că odată adunate Seer Stone-urile din joc, ele trebuiesc aduse la Copacul din The Shrine pentru ca acesta să poată alcătui povestea lui Eyas.
Ceea ce poate fi considerat un minus la povestea acestui joc este faptul că reprezintă mai mult un ”backdrop” al jocului, decât un stimulent pentru jucător de a termina jocul sau de a da acea senzație de story line pe care abia aștepți să-l urmărești pțnă la final ca să aflii sfârșitul poveștii. Probabil ar fi fost mai frumos dacă ar fi existat mai multe NPC-uri de-a lungul poveștii peste care să dai și să ai diferite conversații.
Așadar jocul este captivant mai mult din punct de vedere al ideii de a rezolva puzzle-urile, decât din punctul de vedere al poveștii.
SOUNDTRACK:
Soundtrack-ul are oarecare influențe dramatice și lasă senzația că ești mai degrabă într-un thriller, decât într-un joc unde trebuie să rezolvi puzzle-uri, ceea ce nu e deloc rău. Oarecum soundtrack-ul din The Land of Eyas induce o stare de focusare continuă asupra obiectivului fiecare nivel sau putem spune chiar un stimulent pentru aceasta.
ATMOSFERA:
Atmosfera se schimbă de la un nivel la altul, în funcție de dificultatea obiectivului fiecărui nivel. Nu putem spune că The Land of Eyas te face să vrei să-l joci non-stop, dar prin content-ul pe care-l aduce este un joc care merită să-i acorzi puțină atenție din timpul tău. La acest lucru contribuie si diversitatea jocului, întrucât fiecare nivel aduce ceva nou și, astfel, nu va exista sentimentul că faci același lucru iar și iar.
Acestea fiind zise, al doilea review din ”It’s Friday, it’s Indie!” ia sfârșit, iar săptămâna viitoare vă vom aduce un indie cu elemente RPG și vă dăm doar un indiciu: dungeons!