AOC lanseaza AG241QG si AG241QX, cele mai noi monitoare din seria AGON

Pe 28 iulie 2016, AOC, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piață IT, a lansat două noi monitoare ce completează seria AGON destinată gaming-ului profesionist. Modelele prezentate sunt AG241QG și AG241QX, primele monitoare de gaming din această serie cu diagonală de 24 de inch și capacitatea de a rula nativ în rezoluție QHD.

Monitor AOC AG241 - ajustare pe inaltime
Monitor AOC AG241 – ajustare pe inaltime

Ambele monitoare sunt adresate gamerilor entuziaști dar și competitivi. Atât AGON AG241QG cât și AGON AG241QX ascund la interior panouri de tip TN, capabile să ofere performanțe de top cu un timp de răspuns de 1ms, fără screen tearing, lag input sau motion blur.

In afară de asta, monitoarele dispun de următoarele tehnologii:

  •  AOC Ergo Dial Base-sistem ce permite utilizatorului să își ajusteze monitorul în funcție de preferințe, atât pe înălțime și înclinare cât și rotire și pivotare.
  • Flickerfree – tehnologie ce reduce discomfortul ochilor și oboseală prin creșterea frecvențelor, păstrând astfel un grad de flicker cât mai redus
  • Mod Low Blue Light ce reduce lumina albastră fără să facă compromis din calitatea culorilor. Mod ce reduce de altfel discomfortul în sesiuni lungi de utilizare

 

Monitorul AGON AG241QC este capabil să ruleze la un refresh rate de 165 Hz, fiind compatibil cu tehnologiile NVIDIA G-SYNC și NVIDIA ULMB. În cealaltă baricadă, monitorul AGON AG241QX se diferențiază printr-un refresh rate de numai 144 Hz și tehnologie Adaptive-Sync.

În ceea ce privește conectivitatea, AG241QG dispune de 4 porturi USB 3.0, o intrare HDMI și un DisplayPort, în timp ce AG241QX are în plus incă o intrare HDMI, un DVI, un D-Sub dar și un port MHL. De menționat că ambele monitoare dispun de difuzoare interne, de 2 watti, respectiv 3 watti, iar consumul de energie de la rețeaua electrică este mic, de 0.5 watti în standby și maxim 37 watti pornit.

Monitoarele AOC AGON AG241QX și AGON AG241QG vor fi disponibile în curând în stocurile retailerilor din România. AGON AG241QX va fi disponibil la începutul lui august 2016 la aproximativ 2000 lei, în timp ce AGON AG241QG va ajunge abia în septembrie 2016 la un preț ceva mai mare, în jur de 2679 lei.

Mai multe imagini cu monitoarele AG241QG și AG241QX puteți viziona mai jos. Ambele au parte de o construcție similară, împărtășind același design.

Ioan Mihai
Ioan Mihaihttps://ejohnny.ro
Născut in '89, pasionat de electronică, IT și "new media". A plecat să dea un restart la server. Încă il așteptăm să se întoarcă. Pe scurt: Gamer, geek and tech addict!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău

Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.