Nu de multe ori, noi când ne ducem la cinema să vedem un film asistăm mai mult la reprezentația actorilor. Uneori pot să fie de prima mână sau alteori nu sau chiar s-ar putea să fie actori buni, dar rolul nu era cel potrivit.
Din punctul meu de vedere și din ce am mai văzut, multă lume crede că actorii fac tot filmul. Este adevărat, până într-un anumit punct. Mi se pare că într-un fel s-a creat o valoare artificială pentru aceștia. Din acest motiv vezi uneori salarii colosale, cum ar fi suma de 20 de milioane de dolari primită de Harrison Ford pentru filmul Star Wars: The Force Awakens. Asta e cel mai recent excemplu care mi-a venit în minte.
În fine, ideea este că mulți dintre noi ignoră ce se întâmplă în “spatele” actorilor. Aici mă refer la întreaga echipă de producție: regizorii, cameramani, designeri, cascadorii (care își pun viața în pericol în multe cazuri), mașiniștii, inginerii de imagine, inginerii de sunet, creatorii de recuzită a.k.a prop makers și mulți alții.
Ei dragilor mulțumită acestor oameni poți să te bucuri în tihnă de un film frumos. Pot spune că e o întreagă magie dacă ne uităm cu atenție la procesul de creație.
La suprafață pare un mecanism mare, dar este format din componente mici și fiecare are importanța ei în sistem. Din acest motiv ai ditamai genericul de final și zic că nu strică să îl urmăriți.
Așa că înainte să mai lăudați actorii după ce ați vizionat un film, nu uitați să vă gândiți și la echipa din spatele lui. Și ea merită un rând de aplauze.