[REVIEW] Razer Diamondback – diamantul coroanei?

Există o vorbă veche care s-ar putea ca unii dintre voi să o fi auzit “The pen is sharper than the sword a.k.a Stiloul este mai ascuțit decât sabia”.

Frumos joc de cuvinte, nu-i așa? Problema este că în zilele noastre, în această eră digitală nu ne mai omorâm atât de mult cu pixuri și stilouri ci cu un mouse și o tastatură.

Astăzi pe meniul Overheat avem la review un contender împotriva “sabiei”, mouse-ul Razer Diamondback. Nu vă lăsați păcăliți de nume fiindcă nu e făcut din diamante Swarovski.

IMG_2460

Ce avem în cutie?

De obicei, Razer a preferat să meargă pe sistemul clasic de ambalaj, cu carton mat și binecunoscuta culoare verde, fără să se complice. Din acest motiv, în ambalaj găsim următoarele:

  • Mouse-ul în sine
  • Manual de utilizare
  • Stickere Razer

IMG_2462

Specificații tehnice și construcție

Primul lucru pe care aș dori să îl menționez ar fi că mouse-ul este ambidextru, dacă merge și la stângaci și la dreptaci. În al doilea rând, atât în partea stângă, cât și în partea dreaptă avem același număr de butoane, adică două.

IMG_2473

De ce am menționat și acest detaliu? Motivul este foarte simplu. La unii “șoareci”, chiar dacă sunt ambidextri, aceștia nu au aceeași configurație pentru butoane.

La capitolul carcasă, avem parte de un plastic mat rezistent, închis la culoare la care se adaugă pe ambele laterale o suprafață de cauciuc zimțată pentru extra aderență în timpul meciurilor.

IMG_2482

Cablul are undeva la 2 metri lungime și este împletit pentru extra aderență și rezistență. Senzorul la mouse este de tip laser 5G, capabil să vă pună la dispoziție 16,000 DPI.

Polling rate-ul sau ultrapolling cum este numit el acum, poate fi setat până la 1000 Hz. Pentru cei care nu știu, polling rate-ul reprezintă rata prin care mouse-ul trimite informații către PC.

Cu cât este mai mare, cu atât transmite mai des informații și tehnic vorbind ai parte și de o creștere a preciziei. Oricum, nu e bine nici să stai cu polling rate-ul la maxim uneori fiindcă s-ar putea să nu îți ofere performanța scontată. Eu îl țin la 500 de Hz, deoarece consider că e un sweet spot între precizie și responsiveness. Nu în ultimul rând trebuie să menționez faimosul sistem de iluminare Chroma.

Capture3

Experiența personală

Din punctul meu de vedere, acest mouse se potrivește cel mai bine persoanelor care preferă sistemul claw grip sau finger tip grip, datorită dimensiunilor mai mici pe care le prezintă.

Eu de fel sunt palm gripper, îmi place să simt mouse-ul în podul palmei cu degetele alungindu-se pe acesta. De asemenea, ca să vă faceți o idee, eu folosesc 3500 DPI pentru office work și pentru gaming 1500 DPI. Bine, depinde acum și de joc, că la unele mai merg și 3500.

IMG_2493

Da, mie nu îmi place să mă plimb pe tot biroul cu mouse-ul numai ca să am DPI 100 și sensitivitate 0,000001. În jocuri, pe lângă precizie, mai am nevoie și de mobilitate, așa că prefer să mișc din încheietură și să mă întorc instant.

După câteva teste în diverse jocuri am ajuns să observ două neajunsuri, dacă le pot spune așa. Mi-a fi plăcut să văd un button pentru DPI, ca să pot comuta între diferite setări. Da, poți să îți pui chiar și 5 setări dacă vrei și ți se pare că pentru jocul X merg Y DPI.

Capture7

Dacă ai un DPI standardizat pentru jocuri s-ar putea să nu pară mare lucru acest inconvenient. În al doilea rând, eu tind de obicei să mai ridic ușor mouse-ul în anumite momente când vreau să țintesc sau pur și simplu că mi-a amorțit încheietura. Ar trebui să știți, e ca și cum ai clipi.

IMG_2479

Problema este la liftoff range. Chiar dacă este setat pe valoarea minimă, adică 1, calibrat și iar calibrat, tot îmi sare ținta destul de mult când fac mișcarea mai sus amintită. Eu cred că îmi citește senzoru mult prea bine, chiar și când depărtez mouse-ul de mousepad.

Capture2

Totuși, dacă e să ne uităm la precizie, Diamondback nu stă chiar atât de rău, în măsura în care îl calibrați și aranjați după bunul plac.

Nu în ultimul rând, trebuie să menționez și aplicația Razer Synapse, care îți permite să efectuezi o multitudine de setări, în funcție de nevoile tale. Nu mai vorbesc de funcțiile Chroma și de Heatmaps, care îți analizează mișcările și click-urile.

MVI_2504

 

Concluzie

Consider că mouse-ul Razer Diamondback este adresat mai degrabă unui segment de utilizatori cu preferințe bine definite, mai exact celor de tipul claw gripper și finger tip gripper. De asemenea, forma, greutatea și simplitatea acestuia s-ar putea sa atragă destui de mulți fani Razer.

În plus, pe viitor s-ar putea să nu mai aveți nevoie de instalație pentru pomul de Crăciun. Câțiva Diamondback ar trebui să ajungă. Acest produs este comercializat în România undeva la prețul de 350-400 de lei.

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.