Intel intră în lumea VR

Intel pare să între în universul realității augmentate cu, desigur, o cască. Compania plănuiește să folosească propria lor tehnologie numită RealSense care este o caracteristică mai specială în aglomerata lume VR care cuprinde Google, Microsoft, Apple, ș.a.m.d.

RealSense_rgb_3000

Gigantul din Silicon Valley, nu dorește așa de mult ca produsele lor să ajungă la utilizatorii de rând direct, ci cel mai probabil prin intermediari.

Asta înseamnă că Intel va oferi acces marilor producători la tot ce vor dezvolta inginerii săi. Achin Bhowmik, vice președinte RealSense și manager general Intel pe segmentul “perceptual computing group”, a refuzat să discute despre aceasta deoarece nu este încă nimic oficial. Totuși, a declarat că Intel are o tradiție în dezvoltarea de prototipuri care ar trebui să convingă oamenii să le folosească produsele.

Brian Krzanich (Under Chief Executive la Intel), a declarat că gigantul American a dezvoltat mereu componente pentru “wearables”, drone, s.a.m.d. De asemenea a spus că VR este o oportunitate foarte bună deoarece implică microprocesoarele lor, dar și cipuri grafice sofisticate împreună cu o cameră 3D.

Cu ajutorul RealSense, Intel poate adăuga un bonus mare la capacitatea vizuală în lumea VR. Până acum, acestă tehnologie era folosită doar pentru controlul unui joc gesticulând sau măsurând dimensiunile obiectelor din jur. Eventual măsurate distanțe de la cameră la diverse lucruri din jur.

La CES în luna Ianuarie, Intel a demonstrat combinația RealSense + smartphone într-o cască VR. Aceasta a permis utilizatorilor să vadă o imagine cu mâinile și brațele mișcându-se în timp ce atingeau obiectele din jur, desigur simulate. Intel plănuiește să arate mai multe în conferința care va fi ținută la finalul acestei luni.

Pavel Prodaniuc
Pavel Prodaniuchttps://www.overheat.ro/
Legenda spune ca repara orice in IT mai ca bunicul cu ciocanul si patentul. Spre final este scris faptul ca este pasionat de programare.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.