- Iată că a sosit timpul să îmi pun din nou urechile în slujba justiției și să mă ocup de răufăcătorii care terorizează orașul!
- Cristi! Nu te mai prosti cu căștile alea HyperX Cloud II și treci la masă.
- Bine mamă…*cough* bullshit *cough*
- Ai spus ceva?
- Nimic mamă.
Bun, acuma că am glumit, haideți să trecem la treburi mai serioase. În redacția noastră dragă și scumpă au sosit pe un nor plutitor căștile de gaming HyperX Cloud II, așa că le-am supus unei inspecții de front. Vă spun de pe acum că nu le puteți stoca în cloud din păcate.
Ce avem în cutia HyperX Cloud II?
Îmi place că cei de la HyperX au acordat foarte mare atenție atât branding-ului, dar și ambalării corespunzătoare a produsului. Mai exact ai un sistem de tipul “cutie în cutie”.
În fine, imediat ce deschizi cea de-a doua cutie ești întâmpinat cu o scrisoare din partea manager-ului general de la HyperX unde îți mulțumește pentru achiziția făcută și într-un final ajungem la conținutul principal care este bine protejat și compus din următoarele:
-
Căștile
-
Un microfon unidirecțional detașabil
-
O placă audio pe USB
-
Un adaptor pentru avion
-
2 căptușeli pentru cupe
-
Husă pentru căști
-
Două manuale mici cu instrucțiuni și informații
Specificații tehnice și construcție
În primul rând mi-a plăcut că cei de la HyperX au folosit materiale foarte rezistente și bune din punct de vedere calitativ, contrucția întregului ansamblu fiind una solidă care nu lasă de dorit.
Chiar dacă brațele căștilor sunt din metal, acestea sunt căptușite cu piele și un burete special care să ofere un confort sporit utilizatorului. De asemenea, trebuie punctată și atenția la detalii, cum ar fi cusăturile roșii de la căptușeală și sigla HyperX realizată din cusături cu fir negru.
Cupele sunt realizate dintr-un plastic mat destul de gros care cazează doi magneți de neodim (câte unul pentru fiecare cupă) de 53 de ohmi și o plajă a frecvenței între 15Hz și 25,000 Hz.
Așa cum am menționat mai sus, microfonul este detașabil așa că rămâne la “altitudinea” voastră dacă vreți să îl folosiți sau nu. Dacă mergeți pe a doua variantă, nu uitați să puneți înapoi acel dop mic să intre praf în slot.
Oricum, plaja frecvenței pentru acesta este între 50 și18,000 Hz, cu o sensibilitate de -39 ± 3dB.
Placa audio este foarte basic și iese în evidență prin simplitate. Are 5 butoane mari și late. Două care controlează volumul căștilor, 2 pentru microfon și unul pentru activarea modului 7.1 virtual.
Experiența personală
În primul și în primul rând căștile mi s-au părut foarte comode, iar datorită formei cupelor am avut parte de o izolare fonică foarte bună. Trebuie să recunosc că inițial mi s-au părut că brațele nu erau suficient de lungi astfel încât cupele să îmi acopere în totalitate marginea de jos a urechii, dar cu mici ajustări, permutări și aranjamente am reușit să le bibilesc cum trebuie.
După ce am trecut printr-o gamă largă de jocuri ca să testez mai multe tipuri de sunete, nu pot spune că a fost o experiență chiar excepțională, dar sunt cu mult peste media altor căști de pe piață. Nici virtualizarea 7.1 nu pot spune că a adus un WOW factor.
Din păcate, cei de la HyperX trebuie să mai lucreze la microfon, chit că are și burete și poți să îl ajustezi cum vrei, tot nu oferă claritatea și randamentul necesar.
Pentru o conversație pe Skype, Teamspeak, etc. e numai bun, dar dacă vrei să înregistrezi ceva pe YouTube atunci nu vă recomand. Ca să vă arăt concret, am înregistrat review-ul la jocul StarCraft 2: Legacy of Void cu microfonul de la aceste căști.
Concluzie
Per total general, dacă nu sunteți mari YouTuberi sau ahtiați după 5.1 sau 7.1 atunci nu strică să mergeți pe căștile HyperX Cloud II. Prețul acestora este undeva între 400 și 500 de lei în funcție de comerciant.