În ultima vreme am văzut că din ce în ce mai multe persoane preferă să își cumpere produse resigilate, așa că m-am gândit că nu ar strica să scriu un pic pe baza acestui subiect, ca să știți de ce este bine sau de ce este rău să cumperi resigilate și cum să procedați astfel încât să ajungeți la o decizie favorabilă atât bugetului vostru, cât și nevoilor aferente.
De obicei, sunt cazuri în care unele persoane comandă un anumit produs și după își dau seama că nu este exact ce își doresc, așa că îl returnează vânzătorului.
Acum, comerciantul nostru nu are ce să facă decât să îl ofere la un preț mai mic în funcție de starea acestuia (sau să îl vândă drept nou, pot fi și cazuri de acest fel). Cei mai folosiți termeni sunt desigilate, resigilate, reambalate, refurbished.
Aș vrea să mă opresc un pic la refurbished. În acest caz, produsele sunt testate și reparate pentru a fi readuse în stare de funcționare. Putem spune că ar fi un fel de recondiționare.
De obicei, trebuie să știi ce ai de gând să faci cu un produs resigilat. Mai exact, dacă ești o firmă mică și ai de gând să folosești un monitor sau televizor pentru sistemul de supraveghere atunci sigur nu te va deranja că e zgâriat nițel pe ramă sau are câțiva pixeli morți, dar altfel stă povestea când vrei să pui acel lucru în casa ta. Aici o să merg pe principiul “Afară e vopsit gardul și înăuntru e leopardul”.
În această categorie intră telefoanele, tabletele, televizoarele, monitoare, aparatele foto, laptop-uri, desktop-uri preasamblate chiar și console. Există riscul ca aceste produse să fi fost expuse la raft pentru a fi testate de clienți. Chiar dacă din punct de vedere estetic nu sunt cine știe ce inconveniențe, la partea hardware internă s-ar putea să asistăm la un grad de uzură destul de mare.
Gândiți-vă cât stă și rulează un televizor până ajunge să nu mai fie la modă și cum retailer-ul vrea să scape de el îl vinde la un preț mai mic, dar cu aspect bun, uitând să menționeze detalii precum că a fost produs de raft.
Pe de altă parte, poate să stea la raft și să nu meargă, dar tot poți să îți faci o impresie despre el. Aspectul acestuia, construcția, dimensiunile, ca să știi dacă se potrivește bine în cameră.
De exemplu, mie îmi place ideea când cineva expune modele de tastaturi, gamepad-uri, joystick-uri, mousi de la diverși producători astfel încât să îți facă treaba mai ușoară când vrei să alegi ceva.
Când și cum să cumperi un produs resigilat
Sfatul meu este că dacă chiar doriți să vă cumpărați un resigilat sau mai multe atunci ar fi indicat să o faceți în timpul Black Friday, după acesta sau când există campanii foarte mari de reduceri.
De ce? Fiindcă lumea cumpără la impuls dat fiind faptul că văd un preț mai mic. După ce își dau seama oamenii că de fapt nu au nevoie de acele produse, ei le returnează și primesc statutul de resigilate, ceea ce înseamnă automat un preț mai mic, uzură minimă și șansa voastră să faceți o afacere bună. Dacă îmi mai vin alte idei, poate voi o face o a doua parte.
Tu vorbești multe prostii aici.
Pai hai sa discutam. Ce crezi tu ca este gresit?
In romania resigilate = teapa 90% din cazuri, deci da. Toata lumea a vazut “cea mai mare super oferta altex, mediagalaxy, carrefour” whatever, iti da un tv la jumatate de pret. Daca stii ce faci si intrebi, aflii ca nu marca aceea de TV este la reducere, ci FIX produsul ala, pentru ca “este ultimul pe stoc”, desi in spate sunt alte 10. Mai mult ca sigur caa fost calcat in picioare la raft si cu ciorba in el in pauza de masa.
Deci da, teapa majora.
Buna seara.
Gresiti in ceea ce spuneti referitor la promotii, eu lucrez in marketing si publicitate.
Sunt cazuri in care se face o reducere mare la un produs deoarece a fost folosit pe raft, dar acea reducere nu intra in cadrul campaniilor de Black Friday sau alte promotii.
Este o reducere punctuala, individuala.
Ceea ce descrieti dumneavoastra referitor la promotii si reduceri in general nu este deci corect.
Lucian-Costin Ion