[Review] Logitech G910 scânteia lui Orion!

Nu vă alarmați! Michael Bay nu a fost angajat la Logitech să facă o tastatură transformer și nici nu s-a apucat să regizeze următor film Transformers (sau s-a apucat?).

De această dată, în redacția noastră a sosit (tot nu e Michael Bay) tastatura mecanică Logitech G910 Orion Spark pentru o binemeritată inspecție de front.

Poate vă întrebați de ce folosesc eu același gag în review-urile mele hardware cu “inspecția de front”. Perifericele unui gamer sunt asemenea unor arme, ele fac diferența dintre victorie și eșec, așa că trebuie să reziste uzurii utilizatorului și să nu cedeze “mecanic” sau să dea rateuri, fiindcă altcineva o să cedeze nervos și doar știm cu toții câte tastaturi și câți șoricei cad pradă unei furii dezlănțuite, mai ales când nu iese un pentakill sau un obuz nu distruge tancul inamic.

Și că tot a venit vorba de tancuri, Logitech cam așa își testează tastaturile:

Ce avem în cutie?

– Tastatura în sine

– Două wrist rest pad-uri

– Manual de utilizare

IMG_9222
Manualul nu a mai avut loc în cadru

 

Specificații tehnice și construcție

Carcasa este realizată dintr-un plastic foarte gros și rezistent de culoare gri spre negru. O să râdeți, dar după ce cărați tastatura vreo 30 de minute sub braț o să obosiți de grea ce este și nu o spun ca pe un lucru rău, ci ca pe un lucru bun deoarece din punctul meu de vedere denotă o construcție de calitate.

IMG_9216

Când vine vorba de switch-uri mecanice, tastatura se bucură de noile modele Romer-G care asigură o acționare cu 25% mai rapidă. Sigur o să vă ajute în meciuri sporul de performanță alături de cele 9 butoane programabile.

Iluminarea tastelor este asigurată de un sistem RGB care poate să vă ofere o paletă foarte largă de culori. Undeva peste 16,8 milioane, așa că aveți o multitudine de posibilități la capitolul personalizare.

IMG_9232

Și că tot vorbeam de taste, forma acestora este un pic mai specială. 3 dintre marginile acestora, stânga, dreapta și sus sunt curbate astfel încât să se muleze pe tastă și să nu alunece.

IMG_9219

Că tot am menționat mai sus, G910 vine și cu două modele de wrist rest pad-uri care sunt interschimbabile. Sunt făcute din același plastic rezistent, dar suprafața lor este un pic mai abrazivă ca să nu fugă cumva podul palmei.

Nu în ultimul rând, în colțul din dreapta sus regăsim câteva butoane multimedia, iar la marginea superioară din mijlocul tastaturii aveți un locaș special pentru telefon asta dacă instalați pe el și soft-ul Arx Control

 

Experiența personală

Primul lucru pe care l-am făcut după ce am pus tastatura în funcțiune a fost să verific software-ul acesteia și să mă perind puțin prin el. Chiar ai foarte multe opțiuni de personalizare, de la ordin estetic până la ordin funcțional.

Deja erau câteva profile create pentru jocuri precum Battlefield, Counter Strike, Titanfall, iar când selectai unul dintre ele, tastele cheie erau luminate cu altă culoare.

 

Când am mai fost la DreamHack și Comic Con am apucat să testez și Logitech G710+ și dacă ar fi să pun ambele tastaturi una lângă alta, se simte acea diferență pe care o oferă switch-urile de la G910.

Oricum, un joc foarte bun un poți testa switch-uri este Mortal Kombat X sau orice alt fighting game fiindcă acolo chiar depinzi foarte mult de combo-uri și cât de bine sunt legate între ele, iar dacă apeși mai multe taste simultan, îți trebuie și antighosting, iar G910 are așa ceva.

Dacă greșești chiar și o tastă se duce acel “flow” cum s-ar spune. Evident că am încercat și alte jocuri ca să îmi fac o imagine de ansamblu generală.

Mai nou am încercat-o și în World of Warships. Nu râdeți fiindcă e cât se poate de serioasă treaba dacă nu îți ia suficient de repede comanda pentru cârma la stânga sau la dreapta astfel încât să eviți salva de torpile trimisă de avioane sau de distrugătoare.

IMG_9226

Mai sus un pic vorbeam un pic de marginile tastelor care erau curbate. Eficiența acestui design se remarcă și atunci când scrii, că nu îți mai fug degetele pe alte taste. Se mai întâmplă uneori.

Un mare plus care mi s-a părut că a adus acestei tastaturi este cel de-al doilea wrist rest pad. Este foarte comod. Nu am întâlnit până acum altul mai comod.

În partea stângă, fix în poziția unde ții podul palmei a mai fost adăugat un strat de plastic suplimentar ca să fie un pic mai înalt. Așa nu îți obosești încheietura dacă stai mai multe ore la calculator.

Chiar e bine să iei în considerare factorul ergonomic atunci când lucrezi la design-ul unei tastaturi.

 

Concluzie

Per total general pot spune că Logitech G910 Orion Spark mi-a oferit o experiență foarte bună, mulțumită atenției pe care au acordat-o atât la “interior” cât și la “exterior”, dar și nevoilor de care dau dovadă jucătorii în ziua de astăzi.

Totuși, când ai un produs premium e de așteptat ca și prețul acestuia să fie pe măsură. Acesta se situează undeva între 750 și 900 de lei, în funcție de cine îl vinde.

Pompiliu-Ion Popescu
Pompiliu-Ion Popescuhttps://www.overheat.ro
Fan al istoriei şi al celui de-Al Doilea Război Mondial, Pompiliu este persoana despre care ştii sigur că a jucat totul în materie de conflicte militare. Pompiliu s-a alaturat echipei Overheat.ro din Februarie 2012.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.