Chiar dacă eu tind mai mult înspre răcirea pe aer, nu pot să neg că și watercooling-ul e un subiect pe care îl urmăresc cu interes. Am văzut tot felul de configurații pentru sisteme, dar niciodată ideea creatorului de conținut video Linus Tech Tips.
Acesta s-a gândit să instaleze un întreg sistem de watercooling în camera în care lucrează echipa sa pentru a reduce mai eficient temperaturile din sistemele acestora.
Vă dați seama că a fost ceva de muncă, mai ales la instalația de cupru, sistemul de recirculare al apei, pompele și sistemul de disipare al căldurii.
Totuși, parcă era mai bine să folosească altceva în afară de cupru pentru țevi, deoarece căldura se disipă prin ele și ajunge în cameră.
Pe de altă parte, e posibil să implementăm ideea lui Linus un pic mai simplu. Cei care au centrale termice au câte două rânduri de țevi: o țeavă pentru apă caldă și alta pentru apă rece.
Tăiați în două locuri țeava pentru apă rece, instalați un mic filtru pentru apă, după legați sistemul de watercooling al PC-ului la țeavă, iar centrala va fi pompa în sine. Evident poate fi folosită și cea din sistem.
În teorie nu sună chiar așa de rău, dar cred că mai trebuie să luăm în considerare și alte aspecte.
Avand in vedere ca returul la centrala are cel putin 60 de grade, nu stiu cat de buna e ideea….plus ca vara centrala nu merge decat pentru prepare apa calda.
Adevarat, dar sa zicem ca ar fi o teava de apa rece care trece doar prin centrala si o pompeaza mai departe la restul instalatiilor sanitare din casa?
Vara poti sa folosesti pompa sistemului de watercooling.