#ces2015 : HP anunta monitoare high-end cu ecrane curbate, 5K si 3D

Binecunoscuta firmă Hewlett-Packard, cunoscută și sub acronimul de HP, specializată în producerea calculatoarelor personale, a laptopurilor dar și serviciilor și produselor destinate mediului business, a anunțat astăzi în cadrul expoziției #CES2015, 7 monitoare high-end cu diagonale cuprinse între 24 și 34 de inch. Dincolo de mărimile diferite ale ecranului, rezoluția acestora variază între full HD, 4K UHD, 5K dar și 4K cu ecran curbat. HP a menționat că este foarte posibil că în cursul anului să mai apăra și alte variante a acestor 7 monitoare.

Monitorul HP Z34c

Monitor HP Z34c 4k curbatPrimul și cel mai mare dintre ele, monitorul HP Z34c, vine cu un ecran ultra-wide curbat și etalează o rezoluție de 3440 x 1440 pixeli pe o diagonală de 34 inch. Panelul acestuia este de tip VA, ceea ce înseamnă că are un ecran cu un contrast foarte bun și o luminozitate de 350 cd/m2, oferind desigur imagini foarte bune cu o adâncime de culoare de 8 biți.

Deși este ușor lucios, ecranul are parte și de un tratament antireflex ce îi îmbunătățește și mai mult experiență vizuală. În lateralele display-ului sunt poziționate difuzoarele ce formează un sistem audio DTS cu o putere de 6 watti pe canal, iar în spate regăsim două intrări HDMI și un DisplayPort 1.2.

Monitorul HP Z34c are un preț estimat la 1000 de dolari și o să apăra pe piață în luna aprilie a acestui an.

Monitorul HP Z27q

Monitor HP Z27qAl doilea monitor prezentat este modelulA HP Z27q. Diagonala acestuia este de 27 de inch și suportă o rezoluție impresionantaA deA 5120 x 2880 pixeli (adică 5K), egală cu cea folosită de Apple în Retina. Ecranul este de tip IPS, deci ne putem aștepta la unghiuri de vizualizare foarte bune. Luminozitatea acestuia nu depășește 300 de cd/m2 și nici nu are nevoie, iar potrivit comunicatelor HP, are o adâncime de culoare de 10 biți, ceea ce înseamnă că acoperă complet spectrul ADOBE RGB. Monitorul poate fi ajustat pe toate axele, fiind ideal pentru cei care lucrează în grafică si vine cu două porturi DisplayPort 1.2 și patru porturi USB 3.0.

Prețul estimat este de 1299 de dolari și este posibil să apăra pe rafturi la sfârșitul lui martie sau poate chiar mai devreme.

Monitorul HP Zvr

Monitor HP ZvrAl treilea și probabil cel mai interesant este modelul HP Zvr, a cărui diagonală de 23.6 inch suportă o rezoluție full HD și poate reda imagini 3D, dispunând și de funcții prin care simulează elemente de realitate virtuală în timp real. Această simulare este bazată pe efectul de paralaxă și urmărește în timp real mișcările capului, creând scene 3D ce pot fi văzute doar cu ochelarii incluși.

Monitorul nu se adresează clienților obișnuiți, ci mai degrabă profesioniștilor, arhitecților dar și celor care lucrează în publicitate. Ecranul acestuia oferă unghiuri de vizualizare similare cu un IPS, are un port DVI, un DisplayPort 1.2 și două porturi USB 2.0.

Nu există încă informații cu privire la preț sau la o dată de apariție în magazine.

Monitorul EliteDisplay S270c

Monitor HP EliteDisplay S270cUrmătorul monitor curbat de la HP se numește EliteDisplay S270c și are tot 27 de inch, însă rezoluția acestuia este doar full HD. Ecranul este IPS cu o luminozitate de 300 cd/m2, are unghiuri de vizualizare foarte mari și o calitate a imaginilor foarte bună.

Din punct de vedere al dotărilor vine cu un sistem audio DTS de 4 watti pe canal, un port VGA, un HDMI 1.4 și MHL 2.0, insă nu poate fi ajustat pe inalțime ci doar înclinat pe spate.

Nu există încă un preț estimativ pentru acest model sau o dată a apariției in magazine, insă cel mai probabil tot luna aprilie este ținta.

Monitor HP Pavilion 27cCă și EliteDisplay S270c, modelul HP Pavilion 27c are un ecran full HD curbat, însă unghiul acestei curbe este mult mai mic și subtil.

Tipul de panel utilizat este VA, culorile acestuia fiind foarte bune, făcându-l alegerea ideală pentru pentru filme și gaming.

Din punct de vedere al conectivității, monitorul dispune de un port VGA, un port HDMI 1.4 si de un port MHL 2.0. Monitorul este dotat și cu un sistem audio încorporat de 4 watti pe canal, din pacate insa fără DTS.

Acest model se află deja în curs de livrare către retaileri iar prețul este de 399 dolari.

Monitorul HP Z27s

Monitorul HP Z27sAl treilea monitor de 27 inch anunțat este modelul HP Z27s, care spre deosebire de cele precedente, Z27c și Z270c, suportă rezoluție 4K UHD (3840 x 2160 pixeli) pe ecranul IPS ce acoperă toată gamă de culori sRGB.

Acesta poate fi ajustat pe toate axele, se poate roți și i se poate regla înălțimea, fiind destinat în special celor care lucrează cu grafica. Printre porturile prezente pe acesta mentional un HDMI 1.4, un DisplayPort 1.2 dar și un mini DisplayPort.

Monitorul se află deja în curs de livrare către retaileri, urmând să fie în rafturi în această luna la prețul de 749 dolari.

Monitor HP Z24sModelul HP Z24s poate fi considerat versiunea mai mică a lui Z27s. Acesta are o diagonală de 23.8 inch, un display UHD de tip IPS și potrivit celor spuse de HP, reda întreagă gamă sRGB, fiind tot pe 10 biți.

Că și cel precedent, poate fi ajustat pe înălțime, pivota și regla pe toate axele. Acesta are două porturi HDMI 1.4 (unul dintre ele putând fi utilizat că port MHL), un DisplayPort 1.2, un mini DisplayPort dar și 4 porturi USB 3.0.

Modelul are un preț estimativ de 549 dolari și ajunge la retaileri în luna aprilie.

Ioan Mihai
Ioan Mihaihttps://ejohnny.ro
Născut in '89, pasionat de electronică, IT și "new media". A plecat să dea un restart la server. Încă il așteptăm să se întoarcă. Pe scurt: Gamer, geek and tech addict!
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

Acest site este protejat de reCAPTCHA. Se aplică Google Privacy Policy și Terms of Service.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.