Construcție și accesorii
Principalele accesorii care însoțesc laptop-ul sunt CD-ul cu drivere, manualul de utilizare și încărcătorul, care nu este deloc mic, dar se înțelege că componentele din laptop consumă și ele un pic mai mult și trebuie să aibă o alimentare pe măsură.
Se pare că la construcția întregului ansamblu nu s-a făcut rabat când vine vorba de calitatea materialelor, astfel că avem o combinație plăcută între o bază de aluminiu peste care vine o carcasă de plastic. Am luat laptop-ul la pipăit nițel să văd cât de bine sunt făcute îmbinările, nu cumva să dau peste jocuri sau zdrăncăneli, fiindcă dacă tot ajungem să îl luăm prin diverse locuri să aibă o anumită rigiditate ca să reziste șocurilor fizice.
Chiar dacă aluminiul este plăcut la atingere, consider că nu trebuia să fie folosit și la touchpad fiindcă când încerc să mișc degetul de sus în jos pe acesta întâmpin o rezistentă la frecare, ceea ce este un pic deranjantă. Acolo ar fi mers mult mai bine plasticul. Totuși, trebuie să consider faptul că vorbesc despre un laptop de gaming, iar gamerii care se respectă nu vor folosi touchpad-ul, ci un mouse dedicat.
Răcirea este asigurată de 2 ventilatoare care pornesc succesiv în funcție de cât de utilizat este laptop-ul. De exemplu, dacă eu am câteva aplicații office deschise și mai navighez pe internet, doar unul dintre ventilatoare merge la o turație un pic mai mare, celălalt nici nu îl auzi, dar dacă ești într-un joc “solicitant”, atunci ambele ventilatoare merg la capacitate maximă, iar tot aerul cald este eliberat prin intermediul a două fante destul de măricele situate în spatele laptop-ului.
Chiar dacă răcirea este eficientă, zgomotul produs de cele două ventilatoare când sunt turate nu este chiar insesisabil și s-ar putea ca după o sesiune lungă de jucat să vi se pară deranjant. Asta e acuma, nu poți să le ai pe toate. Dacă nu sunteți sensibili cred că o să vă obișnuiți.
În tabelul de mai sus vă prezentam porturile de conectare disponibile pe acest laptop. Ținând cont de faptul că numărul acestora nu este deloc de neglijat, este de apreciat că nu s-a încercat înghesuirea acestora doar pe laterale, ci s-a recurs la distribuirea lor în mod egal, ca să aibe totuși un aspect estetic, dar să nu afecteze accesul facil al utilizatorului la funcționalitatea acestora.
La prima vedere tastatura dă impresia că este înghesuită și s-ar putea să apeși accidental pe alte taste, dar nu este așa. Este destul de comodă și ușor de folosit. Un pic de mai mult spațiu în jurul săgeților ar fi fost binevenit. Asta ar fi fost posibil dacă făceau loc între taste, fiindcă tot au spațiu liber la marginile laptop-ului. De asemenea, tastatura este iluminată, ceea ce face scrisul pe întuneric mai ușor pentru cei care au astfel de probleme.
Sistemul audio nu este nici cel mai grozav, dar nici cel mai prost. Se află undeva pe la mihloc. Spun asta fiindcă la capitolul volum se descurcă destul de bine, dar pierde când vine vorba de fidelitate. Cum mi-am dat seama de asta? Păi când făceam Benchmark-ul la World of Tanks am băgat de seamă că toate sunetele mi le “pițigăia”. De exemplu, când trăgeam cu un tun de calibru mare ziceai că era o pușcă cu alice. Am încercat să bibilesc pe la setările sunetului, dar nu am avut sorți de izbândă.