REVIEW: Mouse-ul Logitech G400s

Dacă săptămâna trecută v-am prezentat un review pentru tastatura de gaming Logitech G510s, astăzi vă voi prezenta un alt periferic de gaming recent lansat. Este vorba despre mouse-ul Logitech G400s, practic versiunea îmbunătăţită a vechiului Logitech G400.

Logitech G400s este un mouse optic de gaming cu 8 butoane programabile, ce acceptă rezoluţii de la 400 şi până la 4000 DPI şi un polling rate de până la 1000 de raportări pe secundă.

G400s este un mouse optic cu fir ce se situează în clasa low-medium în gama actuală Logitech dar este cu siguranţă cel mai performant dintre mouse-urile optice Logitech ale momentului. Mouse-ul are un design foarte asemănător cu „tăticul” G400.

Părţile laterale ale şoricelului sunt acoperite cu un material hidrofob ce previne lipirea degetelor transpirate de el. Acest material este de foarte bună calitate şi, spre deosebire de alte mouse-uri care au încercat o abordare similară, acesta nu se descomopune prea uşor (exemplarul pe care l-am primit la teste a rezistat o lună de zile fără să aibă vreo urmă, iar eu nu sunt cel mai gentil când vine vorba de părţile laterale ale mouse-ului). Suprafaţa respectivă arată de la distanţă ca un cauciuc, dar la atingere ne dăm seama că este mult mai rigidă şi plăcută la atingere decât ne-am aştepta şi chiar îşi face bine treaba în ceea ce priveşte respingerea transpiraţiei.

În ceea ce priveşte partea din mijloc a mouse-ului, G400s merge pe o schemă de culori şi elemente grafice futuriste care sunt în concordanţă cu întreg rebrand-ul seriei de periferice G, în frunte cu noul logo G care înlocuieşte logo-ul Logitech de pe G400.

Forma mouse-ului este orientată în mod clar către dreptaci,  iar cei care folosesc palm grip (toate degetele întinse pe mouse) vor fi încântaţi de faptul că părţile laterale au mici şanţuri special realizate pentru a găzdui degetele care nu se află pe butoane. Eu folosesc fingertip grip (mouse-ul este prins doar cu vârfurile degetelor, fără a atinge palma) iar poziţia mâinii în stilul meu de prindere nu mi se pare foarte comodă, în special datorită şanţului din partea stângă a sa, destinat degetului mare. Acelaşi lucru îl pot spune şi despre claw grip (atunci când palma este lipită de mouse în partea inferioară, iar doar vârfurile degetelor ating mouse-ul în partea superioară).

G400s are un număr de 8 butoane iar toate acestea sunt programabile. Trei dintre ele sunt butoanele uzuale de pe orice mouse (click stânga, click dreapta, click mijloc), alte trei butoane se regăsesc deasupra şi sub scroll wheel (acestea fiind folosite în mod normal la schimbarea rezoluţiei mouse-ului în orice clipă), iar celelalte două butoane se află pe partea stângă a mouse-ului.

Funcţiile tuturor acestor butoane sunt complet personalizabile – fiecare buton poate acţiona o combinaţie sau o succesiune de taste, comenzi in-game, sau chiar scurtături pentru deschiderea unor aplicaţii sau controlul aplicaţiilor multimedia.

Un lucru care pe mine m-a dezamăgit este că G400s, asemeni predecesorilor săi, nu deţine un indicator care să arate pe ce treaptă de nivel DPI este setat într-un moment dat. De asemenea, cablul USB este firav şi pare că trebuie tratat cu grijă sporită. Pe unii i-ar putea nemulţumi şi faptul că masa lui G400s nu poate fi modificată prin greutăţi.

Partea de dedesubtul mouse-ului deţine trei patine ce acoperă o suprafaţă mare, lucru care reduce fricţiunea într-un mod eficient.

În ceea ce priveşte software-ul, G400s beneficiază de compatibilitate totală cu Logitech Gaming Software, aplicaţia care pune toate perifericele de gaming Logitech deţinute la un loc şi permite modificarea rapidă a setărilor acestora. În afară de programarea butoanelor, aplicaţia permite şi modificarea treptelor de rezoluţie DPI ce pot fi alese rapid folosind butoanele de pe mouse, dar şi setări mai avansate precum modificarea ratei de raportări de la 125 la 1000 de raportări pe secundă, setarea unor valori DPI diferite pentru mişcările verticale faţă de cele orizontale sau eliminarea accelerării software a pointer-ului în cazul mişcărilor rapide de mouse.

Software-ul Logitech Gaming Software nu este inclus în pachet cu mouse-ul G400s, ci se descarcă de pe website-ul Logitech. Descărcarea sa este obligatorie pentru a avea control asupra funcţiilor avansate ale mouse-ului.

Ca o concluzie, după o testare destul de îndelungată, cred că mouse-ul G400s este un mouse cu performanţe foarte bune pentru gama sa de preţ dar se potriveşte cu precădere dreptacilor care ţin mouse-ul în mână în stil palm grip. Am folosit acest mouse timp de o lună şi nu sunt convins că este potrivit stilului meu de prindere. În schimb, suprafeţele hidrofobe de pe lateral chiar funcţionează şi m-au surprins plăcut, mai ales că în cazul meu mâna îmi transpiră destul de tare în timpul jocurilor iar suprafeţele altor mouse-uri devin umede şi deranjante. Construcţia mouse-ului este solidă, iar atât partea de hardware cât şi cea de software funcţionează excelent.

Roberto Teodorescu
Roberto Teodorescu
Fondator al Overheat.ro, Roberto Teodorescu este omul care visează la răspândirea informaţiilor de calitate către pasionaţii de jocuri video. Legenda spune că ar fi pasionat de jocuri, IT, efecte speciale şi producţie muzicală. Şi cică ar fi născut prin '89.
- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.