Marvel este una dintre cele mai bune edituri de benzi desenate americane cu supereroi. Spider-Man, X-Men, Avengers, cu toții ne-au inspirat imaginațiile atunci când eram mici și ne uitam la desenele de pe Fox Kids iar cei care chiar aveau noroc, au citit revistele. Ce amintiri plăcute!…asta, până când l-am văzut pe Deadpool și am aruncat totul în aer cu o bazooka în timp ce pregăteam clătite. Delicios!!!
Deadpool este un personaj aparte, unic, special ( ungghh i’m special! ), cu un set de abilități super-umane. Hey! Chiar e super-uman! La fel ca Wolverine, el a participat în programul Weapon X al armatei, iniţiat în speranța de a obține o arma umană. Dacă Logan a primit gheare infuzate cu adamantium, Deadpool, alias Wade Wilson, a primit abilitățile regenerative întâlnite și la Wolverine…one problem though, he’s an ugly son of a gun.
Din păcate efectele secundare ale acestei operațiuni l-au făcut pe Wade să sufere de lacerații și cicatrici monstruoase pe toată suprafața corpului său. Sexy! Pe lângă asta, și creierul său a fost afectat profund, el suferind de personalități multiple. La propriu omul ăsta are în cap 2 voci: una politicoasă, cu voce groasă și cu șarm, iar a doua putem să zicem că e latura lui sălbatică ce îl îndeamnă la prostii…multe, multe idioțenii.
Jocul este superb din punctul de vedere al scenografiei și al dialogului. Vestitul Nolan North îi dă viață lui Deadpool într-un mod cât se poate de amuzant, umorul negru, ba chiar sadic fiind prezent la orice pas. Numai într-o astfel lume moartea cu coasa este o doamnă ultra sexy cu un fler pentru dramatism. Talk about boning!
Gameplay-ul nu aduce prea multe noutăți din păcate. Într-adevăr, acesta dispune de un sistem de upgrade-uri bazat pe câți bănuți Deadpool sunt colectați. Mario anybody?
Printre armele albe se numără seturi de săbii, cuțite japoneze și o pereche de ciocane monstruoase ( Deadpool SMAAAASH!!!). La capitolul armelor de foc sunt întâlnite pistoale, SMG-uri, shotguns, arme cu laser din viitor și o bazooka imensă.
Sună bine nu? Pe cât de bine ar suna, gameplay-ul este foarte repetitiv, iar AI-ul inamicilor este foarte redus. Sunt întâlnite foarte puține tipuri de inamici de altfel: cei înarmați cu săbii și cuţite care vin spre tine ca apucații să te taie în bucățele, cei înarmați care parcă au luat lecții de tragere de la Stevie Wonder și desigur monștrii aferenți.
Vom avea de-a face cu exact aceeași situație over and over again: omoară tot, funny scene, omoară tot, funny scene…La un moment dat totul devine plictisitor, tu vrând de fapt să-l vezi pe Deadpool cum face încă altă boacănă și dacă e să fim sinceri acest aspect e singurul lucru bun despre joc, Deadpool și echipa!
Pe lângă binecunoscuții X-men, ca Wolverine și Rogue, îl putem întâlni pe Cable, un membru X-men din viitor și pe Sinister, mutantul personaj negativ îndreptat către dominație globală.
Sunt prezente de asemenea mici joculețe amuzante, precum pălmuirea lui Wolverine ca să-l trezești din comă sau explorarea apartamentului lui Deadpool. Cireașa de pe tort în toată această aventură este faptul că Deadpool dezvoltă propriul lui joc, noi de fapt jucându-ne Deadpool: The game în jocul propriu zis. My mind hurts!
Scenele în care Wade rămâne fără fonduri destule pentru grafică mai bună și se alege într-o lume a 2D-ului sunt absolut geniale și pline de umor.
Concluzie!
Deadpool este probabil cel mai funny joc a acestei generații și nu pot decât să-mi imaginez cât de mult s-au distrat scenariștii în procesul de creație. Din păcate doar acest aspect este punctul forte al jocului. Înarmat cu o poveste liniară, gameplay repetitiv și grafică în stil cartoonish, Deadpool nu aduce nimic nou pe tavă. Dacă ești fan al eroilor din benzile desenate și vrei să ai parte de o porție bună de râs, Deadpool este pentru tine, cu condiția să nu te aștepți la un joc revoluționar.