Pastiluța de gaming: seria Battlefield – partea a II-a

După ce săptămâna trecută vă povesteam câte ceva despre primele cinci jocuri din consacrata serie Battlefield, astăzi a sosit timpul pentru a sta la povești despre restul de titluri din această franciză.

 

 6. Battlefield: Bad Company

Nimic nu se compară cu o vară în care mai iese la iveală încă un joc din acestă franciză – astfel, în focurile lui 2008 iubitorii de shooter se gândeau cum să își facă de cap cu Bad Company – un titlu disponibil numai pe Xbox 360 și PS3 care se detașa cu mult de seria principală prin umorul de care a dat dovadă campania. Niciodată nu a fost mai plăcut să poți intra în pielea unor soldați, chiar dacă în Bad Company protagoniştii sunt mai huliți de restul lumii datorită rangului lor ”neoficial” de scandalagii consacrați și un pic… bătuți în cap!

Atașamentul pe care îl simți pentru Preston Marlowe (protagonistul principal), Samuel Redford, George Haggard dar și Terrence Sweetwater devine foarte greu de stopat pe parcursul jocului, aceștia fiind un fel de eroi de sacrificiu pentru restul armatei. Singleplayer-ul este considerat a fi unul extrem de amuzant, cu replici foarte bine gândite iar atmosfera se transformă dintr-una sobră în ceva aproape prea… savuros!

Povestea din spatele campaniei este una destul de condimentată, fiind vorba despre pofta inimii celor din B Company de a pune mâna pe o comoară  – aur solid – după ce dau de urma unui lingou aflat în posesia unui soldat încurcat nedemocratic cu o legiune de mercenari.

De aici a izvorât și ideea pe care se axează multiplayer-ul, care are un singur mod – Gold Rush (the irony…) – unde fiecare echipă (de până la 12 jucători fiecare) se luptă pentru a captura cutii de bănet poziționate strategic pe hartă, păstrându-se totuși ideea de bază a conquest-ului, TICHETELE.

Fanii nu au fost satisfăcuți cu decizia celor de la DICE de a tăia cu totul Conquest, așa că acesta a fost reintrodus prin intermediul unui DLC. Smart guys!

httpv://youtu.be/Lk_tnboNtBM

 

7. Battlefield Heroes şi Battlefield: Play4Free

După ce au lansat șase titluri din serie, Electronic Arts a decis că ar fi bine să ofere gamerilor și un altfel de joc, de data asta în regim free-to-play, numit “Battlefield: Heroes”. Asta înseamnă că ne putem bucura de o experiență Battelfield în mod gratuit dar cu mici diferenţe  – lipsa unei campanii singleplayer, perspectiva third-person, stil grafic ce aduce mult cu… desenele animate (așa că dacă vreți ceva mai serios, v-ar trebui un alt titlu din serie). În rest, avem parte de hărți numai bune dar și vehiculele nelipsite, jeep-uri, tancuri și desigur, avioane.

La puţin timp după Battlefield Heroes a apărut încă un Battlefield pe sistem free-to-play, numit Battlefield Play4Free. Acest joc are un feeling mult mai serios şi tradiţional, fiind un first person shooter construit pe “scheletul” lui Battlefield 2. Engine-ul lui Battlefield 2 dar şi câteva dintre cele mai jucate hărţi ale acestui joc au fost modernizate şi împreunate cu sistemul de clase din Bad Company 2. Mai mult, jocul are şi un sistem de leveling.

Ambele jocuri sunt gratuite dar, ca oricare titlu din categoria free-to-play, au un sistem de microtranzacții care pot fi efectuate ori cu ajutorul punctelor ”Valor” (oferite jucătorului pe măsură ce acesta petrece mai mult timp în joc), ori contra banilor adevărați, care îți aduc ”Battle Funds”, ce pot fi cheltuite după pofta inimii – pe arme sau accesorii.

httpv://youtu.be/OHo_wVrS7sY

httpv://youtu.be/ah90tzC_79k

8. Battlefield 1943

Acesta vine în ajutorul celor care nu au avut chef sau nu au putut juca Battlefield 1942 ori vor să trăiască experiența 1942 pe console (PS3, Xbox360)! Avem trei hărți consacrate  – Wake Island, Guadalcanal și Iwo Jima, la care se adaugă și Coral Sea (unde gameplay-ul se axează pe modul Air Superiority, nefiind un loc prielnic pentrualtceva decât lupte aeriene).

Există și o poveste destul de interesantă din spatele lui Coral Sea, care a fost inclusă încă de la lansare însă a rămas locked  până în momentul în care au fost strânse 43 de milioane de kill-uri pe una din console (EA a considerat că este cool să bage zâzanie între cele două competitoare – PS și Xbox).

În ceea ce privește gameplay-ul, avem o lipsă totală a campaniei însă multiplayer-ul salvează, ca de obicei, reputația Battlefield –  avem parte de modul Conquest în exclusivitate, care permite conectarea a maximum 24 de jucători odată.

httpv://youtu.be/TM4Fh8X7IuY

 

9. Battlefield: Bad Company 2

Jocul a apărut în anul 2010 pe PC, Xbox  360 și PS3 și este continuare directă a lui BC1, tratând la fel de umoristic tot ce ține de armată. Avem o campanie singleplayer la fel de amuzantă, care implică aceleași personaje simpatice însă parcă un pic mai mature. Veți avea parte de scene de gameplay uimitoare, foarte ingenios construite, care să va țintuiască ochii în monitor! Iar dacă deja ați jucat campania, îmi veți da cu siguranță dreptate în secțiunea de comentarii ;).

Multiplayer-ul conține de data aceasta patru moduri – Conquest, Rush, Squad Rush și Squad Deathmatch. Rush merge pe același principiu ca Gold Rush din primul Bad Company, însă în locul prețioaselor cutii cu aur veți avea de armat niște stații M-com explozive la propriu iar același mecanism se regăsește și în Squad Rush (versiune în care se luptă două squad-uri de câte patru playeri).

Squad Deathmatch poate suporta până la 16 jucători iar oricare grup ce ajunge la 50 de kill-uri câștigă runda (acest mod este numai bun de descărcat nervii).

Jocul include și un expansion pack, remake după Battlefield: Vietnam , intitulat  Bad Company 2 Vietnam –  care îți oferă sentimentul unei lupte din anii de glorie ai războiului americanilor contra vietnamezilor!

httpv://youtu.be/D8aeccSFU5M

 

10. Battlefield 3

Battlefield 3 este o continuare directă a unuia dintre cele mai apreciate jocuri din serie, și anume Battlefield 2, ceea ce înseamnă că avem de a face cu un titlu axat foarte mult pe tactica militară, fără floricele, norișori roz și lucruri de genul ăsta.

Avem atât o campanie singleplayer, despre care mulți gameri au spus că este competitivă însă prea scurtă, cât și un multiplayer genial, cu mult peste edițiile anterioare ale francizei iar pentru cei pasionați de co-op, lucrurile stau excelent, jocul având și un număr de misiuni ce pot fi jucate de doi jucători, însă acestea nu fac parte din campania principală.

Bazându-se pe Frostbite 2, un engine grafic ce poate uimi pe oricine în termeni de distrugere a mediului de joc , online gameplay-ul este de-a dreptul fantastic, incluzând hărți considerabile din punct de vedere a mărimii, care pot suporta simultan până la 64 de jucători.

În ceea ce privește modurile de joc, avem o mulțime în acest moment – de la clasicul Conquest, Rush, până la Gun Master ori Team Deathmatch Close Quarters, diversitatea datorându-se expansion-pack-urilor aduse lui Battlefield 3 – Back to Karkand, Close Quarters, plus alte patru care se vor lansa în 2012 și 2013. În orice caz, experiența joc nu va intra prea curând la apă deoarece băieții de la DICE ne promit solemn că Battlefield 3 nu și-a epuizat sacul cu surprize!

httpv://youtu.be/NDDfPxF3EFE

 

11. Battlefield 4

La naiba, articolul ăsta nu o să poată fi complet prea mult timp deoarece franciza Battlefield înflorește pe zi ce trece – dovadă fiind al patrulea titlu din seria principală, care a fost deja anunțat și este așteptat să scoată capul în lume prin 2014, cel mai probabil.

Despre conținut nu știm nimic, însă ce pot să vă spun este că beta-testingul este programat pentru toamna lui 2013 iar cei care fac precomandă la Medal of Honor: Warfighter vor avea un loc asigurat printre testeri.

Cam atât despre seria Battlefield, pentru moment. Vă aștept și săptămâna viitoare pentru o altă pastiluță de gaming!

- Publicitate -

CELE MAI NOI ARTICOLE

- Publicitate -

LASĂ UN MESAJ

Introdu comentariul tău.
Introdu aici numele tău
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. Contactează-ne!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Publicitate -

Pe subiecte similare

- Publicitate -

Acest site folosește cookie-uri pentru îmbunătățirea experienției de navigare.
Pentru detalii, consultă politica noastră de confidențialitate.