După cum era și firesc, am început ușor-ușor să ne extindem interesul către lucrurile fără de care gamingul nu ar avea pur și simplu pe ce să…ruleze! Vorbim aici de partea de hardware, periferice dedicate zonei de distracție digitală și nu numai, care ne atrage ca un magnet!
Am avut ocazia să vedem îndeaproape cea mai nouă tehnologie în domeniul videoproiectoarelor, care au fost cu adevărat revoluționate de producătorul BenQ.
Astfel, avem șansa de a scăpa definitiv de produsele asemănătoare care foloseau clasicele lămpi a căror durată de utilizare în unele cazuri era între 3000 și 4000 de ore. Ei bine, toate aceste ”recorduri” pot să rămână în trecutul îndepărtat fiindcă ni se pregătește lansarea pe rafturile magazinelor a unui videoproiector înzestrat cu tehnologie laser, ce va avea o durată de viaţă a lămpii de 20.000 de ore! Da! Chiar douăzeci de mii de ceasuri!
Tehnologia este patentată de cei de la BenQ, producătorul numărul unu pe piaţa locală de proiectoare, și constă în echiparea dispozitivelor cu surse de lumină laser. Unde mai pui că două dintre modele (BenQ LW61ST şi LX60ST) sunt primele proiectoare short throw ( permite afișarea unei imagini cu diagonala de 1,6 m de la numai 1 m de ecranul de proiecţie sau perete) din lume echipate cu tehnologia de iluminare BlueCore Laser Light, care asigură performanţă în redarea imaginii, consum redus de energie şi dispun de modul de start/stop instantaneu.
Deci noua tehnologie îți va permite o libertate mult mai mare în cazul în care spațiul este destul de mic, aceste proiectoare putând fi folosite chiar și pe holurile apartamentelor de bloc, unde ai putea chiar să te îngrămădești cu o gramadă de prieteni pentru a juca ceva cu adevărat pe gustul vostru și care să va acapareze complet atenția prin dimensiunea și claritatea imaginii redate!
Mai mult, proiectorul va putea fi oprit și deschis după doar cîteva secunde, fără a mai exista riscul neplăcut de a rămâne fără lampa de proiecție, care de altfel este scumpă la vedere, la montaj și la magazin!
Lipsa lămpii înseamnă lipsa supraîncălzirii aparatului, ceea ce înseamnă în final că putem ține dispozitivul în orice poziție, fără a ne teme de sistemul de ventilare care trebuia să fie plasat orizontal! Rezultă, iubitorule de frumos digital, că vei putea sta în pat, relaxat, liniștit și te vei putea uita pe tavan, unde vei putea vedea proiectate imagini din jocul video preferat și îl vei putea savura din plin!
Compania producătoate ne garantează că la o folosire de 6 ore pe zi timp de 5 zile pe săptămână, proiectorul va funcționa perfect timp de 12,8 ani, această cifră crescând până la 24 de ani în condiții de utilizare de 8 ore/zi în weekend! Pare destul de ok pentru standardele oricărui pasionat de entertainment, ce caută la un aparat atât o durată de viață cât mai mare dar și specificații tehnice excelente!
Trebuie să vă spunem că gama aceasta de proiectoare vine cu niște detalii care ar impresiona chiar și pe cel mai mare fan al acestui tip de device-uri:
BenQ LX60ST
- tehnologie BlueCore Laser Light
- contrast de 80.000:1
- luminozitate de 2.000ANSIlumeni
- reducerea luminozitatății cu până la 10% când nu detectează o sursă de semnal pentru o perioadă de trei minute
- tehnologie Advanced SmartEco – permite ajustarea automată a luminozităţii imaginii în funcţie de conţinutul imaginilor proiectate şi oferă posibilitatea poziţionării sale pentru proiecţii din orice unghi
- difuzoare de 20W
- port pentru microfon
- tehnologie BlueCore Laser Light
- proiectare de la distanţe scurte (Short Throw)
- rezoluţie HD WXGA (1280×800)
- contrastul de 80.000:1
- luminozitatea de 2.000ANSIlumeni
- ajustarea manuală a luminozității proiectorului,
- conexiuni LAN,USBReader/Display şi HDMI
- consum redus de energie electrică datorat tehnologiei Advanced SmartEco – ajustează automat luminozitatea „lămpii” laser
- modelul permite prin aplicatia Qpresenter realizarea prezentărilor direct de pe iPad sau iPhone
Ceea ce nu v-am spus este că lansarea a cuprins și o gamă de aparate foto care avea funcții interesante, un model fiind în stare să facă fotografii subacvatice chiar după ce l-ai scăpat de la 1,5 metri și nu a pațit nimic!